Evropa

Engleska crkva ulaže u proizvodnju medicinske marihuane

Sve donedavno Engleska crkva je branila vjernicima konzumaciju medicinske marihuane, a s promjenom zakona koji su u Ujedinjenom Kraljevstvu legalizovali medicinsku marihuanu, ne samo da je vjernicima i zvanično dopustila njenu konzumaciju, već aktivno razmatra ulaganja u njenu proizvodnju.

Engleska crkva inače raspolaže investicionim portfoliom od čak 12,6 milijardi funti, a prema novom pravilniku, ulaganja će ograničiti na isključivo medicinsku marihuanu. Ulaganja u rekreativnu marihuanu tj. njenu proizvodnju, distribuciju i prodaju i dalje će ostati zabranjeni, piše Financial Times.

“Za nas postoji razlika između medicinske i rekreativne marihuane”, objasnio je Edward Mason, čelni čovjek ulaganja Engleske crkve.

“Nemamo problem s marihuanom koja se koristi u medicinske svrhe”, zaključio je.

Medicinska marihuana u Ujedinjenom Kraljevstvu je legalizovana 2018. godine, pod pritiskom javnosti koja se pobunila nakon što se epileptičnoj djeci počela oduzimati terapeutska marihuana. No, pacijenti i dalje imaju poteškoća pri nabavljanju medicinske marihuane, prenosi TheGrowthOp.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
papiricОкле
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
papiric
Gost
papiric

Zamislite samo benefite legalizacije kod nas, sto turizam sto uvoz izvod svih kanabis proizvoda, da ne pricam o trzistu koje bi stvorilo kod nas, i za poljoprivredu i trgovinu.
(Ljudi ce pusit pa ce pusit – legalno il ne).

Окле
Gost
Окле

Ееееее, запад. Да се нешто слично десило на истоку или још горе у Русији, осули би све и свашта, овако то пролази без иједног коментара.

Send this to a friend