Evropa

Erdogan nije neki domaćin: Pogledajte kako je Fon der Lajen ostala bez stolice

Prilikom sastanka Redžepa Erdogana sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i predsjednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom došlo je do nesporazuma.

Do nesporazuma je došlo kada su Erdogan i Mišel sjeli na fotelje, a Ursula fon der Lajen ostala da stoji.

Na video-snimku se vidi kako su Mišel i Erdogan sjeli radi slikanja za novinare uoči sastanka, a da je Ursula fon der Lajen ostala da stoji.

Foto: Screenshot Youtube

Na snimku se vidi i da je ona posle sjela na kauč koji se nalazio sa strane, a nasuprot turskog predsjednika.

“Teško je ocijeniti zašto joj je bilo ponuđeno to mjesto za sjedenje, ali to je pitanje za turske vlasti koje su odgovorne za organizaciju sastanka” kazao  je portparol Komsiije, Erik Mamer.

U Evropskoj komisiji napominju da je protokol za predsjednike Evropskog savjeta i Evropske komsije isti i da je “normalno” da se isto tretiraju prilikom posjete stranoj zemlji.

“Predsjednica je ipak odlučila da učestvuje u razgovorima i da prioritet suštini u odnosu na prokol. Istovremeno, tražila je od svog tima da osigura da se takav propust ne desi u budućnosti”, – kaže Mamer.

Grupa Evropske narodne partije, koja predstavlja najjaču i najstariju političku grupaciju u Evropskom parlamentu, uključujući i predstavnike njemačke CDU iz koje dolazi i sama fon der Lajen, poručuje da bi “nekoga trebalo da bude sramota” što predsjednica Evropske komisije nije dobila “odgovarajuće mjesto u Erdoganovoj palati”.

“Žene zaslužuju isto priznanje kao i njihove muške kolege”, poručili su poslanici Evropske narodne partije.

Fon der Lajen je naglasila da će Evropska unija nastaviti da pomaže Ankari u pružanju skloništa izbjeglicama ulaganjem u programe za izbjeglice, ali i izrazila zabrinutost zbog povlačenja Turske iz Istanbulske konvencije o sprječavanju nasilja nad ženama i djecom.

 

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
TivćaninNjegoš
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tivćanin
Gost
Tivćanin

Namjerno ponižava EU

Njegoš
Gost
Njegoš

Jesu li ovi iz EU čuli da zbog epidemije ne smiju sjedjeti više od dvije osobe za jedan hastal??!

Send this to a friend