Evropa

Erdogan: Odbio sam milijardu eura evropske pomoći

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da je odbio evropsku pomoć vrijednu milijardu eura za prihvat migranata u Turskoj, u trenutku kada su se hiljade ljudi natiskale na grčkoj granici, prenosi agencija Hina.

“Razgovaramo s njima. Kažu nam: ‘Poslaćemo vam milijardu eura’. Koga vi hoćete da prevarite ? (…) Ne želimo više taj novac”, rekao je Erdogan na konferenciji za medije u Ankari u društvu bugarskog premijera Bojka Borisova.

Ove izjave dolaze u trenutku kada je Evropska unija sve zabrinutija zbog dolaska hiljade migranata na grčku granicu, budući da je Turska objavila da je “otvorila vrata” izbjeglicama.

Erdogan je u ponedjeljak poručio EU da ne želi “podijeliti teret” s Turskom koja je prihvatila blizu četiri miliona migranata i izbjeglica, uglavnom iz Sirije, koji bježe pred ratom u svojoj zemlji što je izbio 2011.

Turski predsjednik takođe je optužio “grčke vojnike” da su na grčko-turskoj granici “ubili dvoje migranata” i jednog teško ranili, ne potkrijepivši to dokazima.

Nešto ranije u ponedjeljak portparol grčke Vlade je nazvao “lažnim vijestima” video snimak na kojoj se čini da grčki vojnici ubijaju sirijskog migranta, prenosi Hina.

Stanje najviše pripravnosti

Više od 10.000 migranata, uglavnom iz Sirije, drugih bliskoistočnih država i Avganistana, stigli su do turskih granica sa državama Evropske unije Grčkom i Bugarskom, otkako je službena Ankara prošlog četvrtka najavila da će ih prestati držati na svojoj teritoriji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zoka
Gost
zoka

gospodine erdogane ti migranti nijesu kopile evrope pa da brine ona o njima nego tvoja braca..umjesto da uzmes novac i pomognes im ti ih tjeras iz zemlje..

Sefket
Gost
Sefket

Red bi bio da prebogate arapske drzave udome izbeglice. Evo na primjer Saudijci daju 400 miliona dolara za jedan boks mec teske kategorije a za izbeglice nemaju ni centa. Tesko licemerje ili neki plan za naseljavanje trule Evrope.

Markos
Gost
Markos

Rezija u stilu Walking dead… ovaj Erdogan pravi Skinner😂😂😂

Send this to a friend