Evropa

Francuska: Automobilom uletio na aerodrom, vikao Alahu akbar

Francuska policija uhapsila je muškarca koji je automobilom uletio na pistu aerodroma “Sent-Egziperi” u Lionu, javljaju francuski mediji.

Kako se navodi, muškarac je uzvikivao “Alahu akbar” (Bog je veliki) i tvrdio da je “božji izaslanik”, a vazdušni saobraćaj je zbog ovog incidenta bio privremeno obustavljen.

Muškarac (31), čiji identitet nije saopšten, probio je staklena vrata s lijeve strane glavnog ulaza na terminal 1 lionskog aerodroma, pri čemu je lakše povrijeđen jedan radnik, navodi “Figaro”, pozivajući se na policijske izvore i gradske vlasti.

On je prethodno u automobilu s luksemburškim tablicama ogromnom brzinom jurio u suprotnom smjeru više desetina kilometara auto-putevima A46 i A42, navode policijski izvori.

Uputio se najprije ka aerodromu “Bron”, pokušavajući, srećom bezuspješno, da obori više osoba.

Potom je stigao na aerodrom “Sent-Egziperi”, a kada je krenuo ka pistama, policajci su u njega ispalili hice, ali ga nijedan nije pogodio.

Na kraju je pripadnik obezbjeđenja uspio da osumnjičenog savlada uz pomoć pendreka, nakon čega je uhapšen.

Prema izvorima iz Ministarstva unutrašnjih poslova, za sada se osumnjičeni vodi kao neuravnotežena osoba, a predmet nije proslijeđen pariskom tužilaštvu za antiterorizam.

Tagovi

1 Komentar na "Francuska: Automobilom uletio na aerodrom, vikao Alahu akbar"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend