Evropa

Francuska uputila poruku mira muslimanima

Šef francuske diplomatije Žan-Iv Le Drijan uputio je danas “poruku mira muslimanskom svijetu”, ističući da je Francuska “zemlja tolerancije”, a “ne prezira i odbacivanja”.

“Ne slušajte glasove koji žele da podstaknu nepovjerenje. Ne dozvolimo da budemo zarobljeni u pretjerivanju jedne manjine manipulatora”, rekao je Le Drijan u obraćanju parlamentu.

Dvije nedjelje poslije smrti nastavnika istorije Samuela Patija kojeg je ubio mladi islamista jer je na času o slobodi izražavanja svojim đacima kao i prethodnih godina pokazao karikature muslimanskog proroka Muhameda, danas su tri osobe ubijene u crkvi Notr Dam u Nici.

Napadač, koji je uhapšen, mladi je migrant iz Tunisa koji je iz Italije nedavno stigao u Francusku. Kako su prenijeli izvori bliski pravosudnim organima, migrant je neposredno prije napada uzviknuo “Alah Akbar”.

Francuski premijer Žan Kasteks (Jean Castex) poslije napada izjavio je da se u zemlji uvodi najviši stepen bezbjednosti u borbi protiv terorizma.

 

4

avatar
1000
2
2
0
 
3
BnjjflopRozaj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Ako vam trebaju radnici i novi stanovnici zašto ne uvezete iz Kine, Latinske Amerike, Filipina, Tajlanda, Koreje idr zemalja ono se svuda integrišu u društvo. Postoji i drugi svijet osim islamskog

Rozaj
Gost
Rozaj

Najveca vam je bezbjednost ne vrijedjati nikoga.!!

flop
Gost
flop

ahaha a ne sprdaj se, kao da mi neko kaze da betmen ima veliku glavu i ja se uvrijedim, dodje ti na isto, bajke

Bnjj
Gost
Bnjj

A ti salonski islamisti iskoristi svoje demokratsko pravo pa idi da živiš u nekoj od pedesetak muslimanskih država i da tamo uživaš u ljubavi, blagostanju, moralu, imovini, pravdi idr

Send this to a friend