Evropa

Gir odgovorio italijanskom ministru: Salvini je mali Tramp

Ričard Gir

Italijanski ministar unutrašnjih poslova i lider desnice Mateo Salvini je “mali Tramp” koji iskorišćava ljudske strahove da bi dobio glasove, izjavio je danas američki glumac Ričard Gir.

<<<Salvini Giru: Odvedi migrante u Holivud, pa ih smjesti u svoje vile<<<

“Vaš ministar unutrašnjih poslova ima isti mentalitet kao predsjednik Tramp. U stvari, Salvinija i zovem ‘malim Trampom’. Koristi se istim radikalnim neznanjem, iskorišćava strah i mržnju”, rekao je Gir za italijanske novine Korijere dela sera, prenosi Index.

<<<Salvini ipak pristao da pusti maloljetne migrante u Italiju<<<

Gir (69) se nedavno sukobio sa Salvinijem oko broda humanitarne organizacije Open Arms sa stotinak migranata, kojem je Italija zabranila pristajanje u njene luke. Gir je posjetio taj brod prije dvije nedjelje kako bi donio hranu migrantima i pružio im utjehu, a Salvini ga je zbog toga pozvao da odvede migrante u Holivud i primi ih u svoje vile.

“Kad bi vaš ministar unutrašnjih poslova proveo vrijeme s tim ljudima, poslušao njihove priče i porodične traume, promijenio bi svoj stav”, rekao je Gir i dodao da bi želio da se sastane sa Salvinijem, jer je siguran da nije onakav kakvim se predstavlja u javnosti.

“Ima porodicu, djecu, roditelje. Ali politiku koristi kao sredstvo za jačanje podrške. Život može biti jednostavan ako si iskren i govoriš iz srca”, rekao je Gir.

Send this to a friend