Evropa

Haos usred pandemije: Njemačka vojska izgubila šest miliona zaštitnih maski

Njemačko ministarstvo odbrane saopštilo je da je vojska te zemlje izgubila čak šest miliona zaštitnih maski na aerodromu u Najrobiju, prestonici Kenije.

Kako navodi CNN, ministarstvo odbrane je na zahtjev ministarstva zdravlja naručila maske od neimenovane kompanije. Njemačka kompanija potvrdila je narudžbinu, očekujući nalog od ministarstva zdravlja.

Portparol ministarstva odbrane nije znao da kaže kako su maske nestale u Najrobiju, a nije mu bilo ni poznato odakle su prvobitno poslate. Kako se navodi, isplata maski bila bi obavljena tek posle isporuke opreme.

Propust dolazi u nezgodno vrijeme, s obzirom da se Njemačka zajedno sa cijelim svijetom suočava sa epidemijom korona virusa. U Njemačkoj je do sada zabeleženo 31.260 slučajeva korona virusa, a do sada su umrle 132 osobe

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
Penal 📍VARJorgeSefketEkologSova
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Penal 📍VAR
Gost
Penal 📍VAR

Dajte link sa CNN-a .

Jorge
Gost
Jorge

Kakva glupost i širenje netačne inf…
6 mil. da izgube, živim u njemackoj ovo je netačno. Kako bre ovo dozvoljavate da pišu po portalima šta oće ko da pišete na kurir ili kao na zadruzi. Pa ove lažne informacije treba da se kazni svaki portal koji lažno objavljuje.
Poz za Crnu Goru

Sefket
Gost
Sefket

Prodali su. Sto drugo.

Sova
Gost
Sova

Da su naši izgubili 6000 maski na ministra bi se sasulo drvlje i kamenje.

Ekolog
Gost
Ekolog

A ministar ne bi prizna da su ih izgubili da bi ga strijeljali no bi to predstavio kao podmetanje opozicije.To je najveci problem svih.Niko nece da prizna ni ociglednu gresku ni vlast ni opozicija.

Send this to a friend