Evropa Nose transparente Salvini zauvijek

Hiljade ljudi na skupu podrške italijanskom desničaru Salviniju

Hiljade tvrdokornih pristalica italijanske desničarske stranke Liga sa sjevera zemlje okupljaju se u gradu u Lombardiji na skupu podrške vođi te partije Mateu Salviniju.

Salvini nastoji da se ponovo učvrsti kao opozicioni vođa posle ozbiljnog propusta u proračunu koji je koštao njegovu stranku ispadanje iz vlade.

Pristalice sa šalovima na kojima piše “Salvini zauvjek” ili majicama sa natpisom “Salvini premijer” pristižu na polje u mjestu Pontida blizu Bergama za godišnji miting Lige. Pontida ima dugu istorijsku povezanost sa nacionalističkim pokretima.

Salvini pokušava da aktivira svoju bazu u suprotstavljanju koalicionoj vladi Pokreta pet zvjezdica i Demokratske stranke koja je preuzela dužnost prošle nedjelje.

Salvini je isključen iz vlade i izgubio je položaj italijanskog tvrdog anti-imigrantskog ministra unutrašnjih poslova.

Anketa objavljena u finansijskom dnevniku Sole-24 Ore pokazuje da je, uprkos Salvinijevim pogrešnim političkim koracima, njegova Liga i dalje najjača partija u Italiji sa podrškom od 34 odsto.

Prva 14-mesečna vlada aktuelnog premijera Đuzepea Kontea pala je prošlog mjeseca, jer je Salvini povukao svoju anti-imigrantsku partiju Ligu iz koalicije u neuspjelom pokušaju da izdejstvuje prevremene izbore da bi on postao premijer.

Uprkos velikim rivalitetima Pokret pet zvjezdica i Demokratska stranka lijevog centra uspjele su da formiraju novu koaliciju i izbjegnu prevremene parlamentarne izbore.

3

avatar
1000
2
1
0
 
2
AlanKomita
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Alan
Gost
Alan

Podrška Salviniju!

Komita
Gost
Komita

A koliko ce doc na podrsku Irineju u Lastvu Grbaljsku. Sve izmisljeno kao sto su se skupili 1989 ispred crkve svetog Luke u Kotoru.a crkva niti je gradila Srpska drzava niti je bila za dugo srpska crkva, dok prilikom jedne okupacije Kotora od strane Turaka nije ustupljena Grbljanima da imaju oltar. Naravno tada su bila dva oltara a sad samo… Više »

Alan
Gost
Alan

Oj junaštva svijetla zoro,
Majko naša, Crna Goro!
Na tvojim se vrletima
Razni sila dušmanina!
Jedina si za slobodu,
Ti ostala srpskom rodu!
Daće Bog i Sveta Mati
Da se opet sve povrati!
Ojhaaaaaaa!

Send this to a friend