Evropa

I Netanjahuov sin osumnjičen za mito: Još samo pas fali

Benjamin Netanjahu

I stariji sin premijera Izraela Benjamina Netanjahua osumnjičen je za mito u Slučaju 4000, koji se tiče telekomunikacionog giganta Bezek.

Samo nekoliko sati ranije, u četvrtak uveče, izraelski mediji su izvijestili da je jedan visoki policijski zvaničnik obavijestio sud u Tel Avivu da se Netanjahuova supruga sumnjiči za primanje mita.

Slučaj nazvan 4000 uključuje sumnje da je Netanjahu naredio poseban tretman Bezeka u zamjenu za povoljno izvještavanje o svojoj porodici na Bezekovom novinskom sajtu Vala.

Sumnja se da su Netanjahuovi saradnici promovisali propise koji su donijeli kompaniji milione dolara u zamjenu za to.

Televizija Hadašot njuz javila je da su Jair Netanjahu i njegova majka Sara radili u korist premijera da koordinišu izvještavanje na tom sajtu sa suprugom najvećeg dioničara Šaula Eloviča i direktorom sajta.

U svijetlu navodne umiješanosti protiv njih bi mogla biti podignuta optužnica za mito iako nisu javni službenici. I Sara Netanjahu i njen sin su ispitivani o tom slučaju u martu.

Netanjahuova porodica je kasno sinoć izdala saopštenje u kome se odbacuju jučerašnji izvještaji.

“Mi smo takođe našli pozitivan članak o psu Kaji u Vali. Srećom, Kaja je uginula prije nego što su uspjeli da je uključe u krug osumnjičenih za mito”, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, “nema kraja apsurdnosti i izvještavanje o premijeru na sajtu Vala bilo je i ostalo negativno”.

Netanjahuova supruga je već optužena u drugom slučaju da je pronevjerila desetine hiljada dolara, jer je naručivala jela u elitnim restoranima, iako je u rezidenciji premijera zaposlen kuvar.

Policija je preporučila podizanje optužnice protiv Netnjahua u dva druga slučaja korupcije, podsjeća AP. Advokati Sare Netanjahu su porekli nove sumnje.

Netanjahu je sve vrijeme poricao da je bilo šta loše učinio i da se radi o medijskom “lovu na vještice” protiv njega i njegove porodice.

Netanjahu je ispitivan jedanaest puta u vezi sa raznim sumnjama na korupciju, uključujući i sumnje da je primao skupe poklone od bogatih stranih biznismena.

1 Komentar na "I Netanjahuov sin osumnjičen za mito: Još samo pas fali"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend