Evropa

Islamski džihad prijeti: Poremetićemo Evroviziju

epa06299771 epa06299754 Fighters of Islamic Jihad militants attend the funeral of their commander Arafat Abu-Mershid and other fighters in the southern Gaza Strip, 31 October 2017. Ten Palestinian fighters were killed, including Islamic Jihad commander Arafat Abu-Mershid, in a tunnel after Israeli airstrike in the east of Khan Younis town, southern Gaza Strip, Ashraf al-Qudra, spokesman for the Hamas-led Gazan health ministry said. EPA-EFE/MOHAMMED SABER EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Palestinski pokret Islamski džihad iz Pojasa Gaze zaprijetio je da će poremetiti takmičenje za “Pjesmu Evrovizije”, koje počinje za 10 dana u Izraelu, prenosi Times of Israel, prenose agencije.

Delegacije za “Pjesmu Evrovizije” u petak su počele da stižu u Izrael na takmičenje koje će biti održano od 14. do 18. maja, i koje će, kako se očekuje, privući hiljade turista u tu zemlju, prenosi Tanjug.

“Spriječićemo neprijatelja da uspije u održavanju bilo kakvog festivala, čiji je cilj da naškodi palestinskom narodu”, naveo je Islamski džihad u saopštenju, objavljenom u trenutku kada su izraelske vazdušne snage počele napade na više desetina meta širom Pojasa Gaze, kao odgovor na to što je nekoliko stotina raketa ispaljeno na teritoriju Izraela.

Obavezan otpor

U saopštenju se navodi da je “otpor obavezan da odgovori na agresiju neprijatelja i da ga iznenadi”.
Izraelska vojska ranije je okrivila Islamski džihad za podsticanje trenutnog kruga nasilja u Gazi i Izraelu.

Portparol izraelske vojske, potpukovnik Džonatan Konrikus, naveo je da grupa nije koordinirala napad s Hamasom, najbrojnijom militantnom organizacijom u Gazi koja je, takođe, ispalila rakete na Izrael, prenio je Rojters.

On je rekao da su pripadnici Islamskog džihada, grupe koju podržava Iran, dan ranije otvorili vatru na dva pripadnika izraelskih snaga, koji su tom prilikom lakše ranjeni.

10

avatar
1000
8
2
0
 
9
Dordeustir08BihoracFrankoSefket
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dordeus
Gost
Dordeus

Kakve nebuloze. Likove treba vratiti u srednji vijek!

tir08
Gost
tir08

ohooo, mislim da bas necete poremetit nista, ima da vas sravne do tada… i to sa punim pravom!

Bihorac
Gost
Bihorac

Prema predanju Muhamed je oženio Aišu po naredbi svoga Gospodara Alaha, a doneo mu je Džibril njen lik u komadu svile, pre nego što će je oženiti. Hadis kaže: „Rekao je Poslanik, neka je mir s njim, Aiši: “Pokazano mi je u snu kako te dovodi melek u platnu od kvalitetne svile, govoreći mi: „Ovo je tvoja žena.“ Zatim sam… Više »

tir08
Gost
tir08

trla baba lan… slijepo gledate u te knige sa 1000 godina zastare. Nije ni cudo sto ste fanatici

Sefket
Gost
Sefket

Zasto i dzihadisti ne ucestvuju na Evroviziju.Muzika im je uza specijalnost.

Branka
Gost
Branka

Stokaaaa

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Sa stanovišta borbe protiv kiča- to bi bila skoro pa humanitarna akcija😁 Samo ako može da niko ne strada, nemam ništa protiv inače.

Franko
Gost
Franko

Znaš li ti uopšte šta je kič? 🙂

Ko? Ja!
Gost
Ko? Ja!

Ucestvuju li u finalu?

Optimismus
Gost
Optimismus

Ove godine će Evrovizija biti zanimljivija nego ikad.

Send this to a friend