Evropa

Iz Moskve tvrde: Hapšenje novog osumnjičenog za napad na „Krokus“ pokazuje umiješanost Ukrajine

Krokus siti hol

Ruski istražni komitet saopštio je da je uhapšena nova osoba osumnjičena da je učestvovala u finansiranju napada na “Krokus siti hol” u Moskvi, što upućuje da su napadači imali “veze sa ukrajinskim nacionalistima”.

“Rad sa uhapšenim teroristima, ispitivanje tehničkih uređaja zaplijenjenih od njih i analiza informacija o finansijskim transakcijama omogućili su nalaženje dokaza o njihovoj povezanosti sa ukrajinskim nacionalistima“, saopštio je istražni komitet Rusije.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je 25. marta da su napadači koji su u koncertnoj dvorani blizu Moskve ubili više od 130 ljudi „radikalni islamisti“.

Tokom vikenda rekao je da su četvorica napadača uhapšena dok su pokušavala da pobjegnu u Ukrajinu i tada nije spominjao avganistanski ogranak Islamske države ISIS-K koji je preuzeo odgovornost za napad.

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je prije dva dana da su napadači najprije pokušali da pobjegnu u Bjelorusiju.

“Nisu mogli da uđu u Bjelorusiju. Kada su to shvatili, promijenili su rutu i ​​otišli ​​prema rusko-ukrajinskoj granici“, izjavio je Lukašenko.

Kijev, Vlada SAD i Evropska unija ranije su saopštile da „nema umiješanosti Ukrajine“ u masakr u predgrađu Moskve.

Send this to a friend