Evropa Gornji dom britanskog parlamenta odlučio

Još jedan udarac za Džonsona: Poslanici izglasali da mora da odloži Bregzit

Dom lordova britanskog parlamenta danas je odobrio zakon koji za cilj ima sprečavanje Bregzita bez sporazuma, nanijevši poraz premijeru Borisu Džonsonu.

Zakon o odlaganju izlaska zemlje iz EU, koji je bio zakazan za 31. oktobar, prethodno je odobrio Donji dom parlamenta.

U ponedjeljak će Donji dom razmortiti sve amandmane lordova, a najavljeno je da će sve faze kroz koje zakon mora da prođe biti završene do petka.

Zakonom je premijeru postavljen rok da do 19. oktobra ili osvoji većinu glasova u parlamentu za plan izlaska Britanije iz Evropske unije ili dobije podršku za Bregzit bez dogovora.

Kada ovaj rok prođe, on će morati da zatraži od Evropske unije produženje roka za izlazak Velike Britanije do 31. januara 2020. godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pazi vjecni
Gost
Pazi vjecni

EU se raspada jer manje drzave se smanjuju jer ih gutaju druge jer stanovnisto ide u vece drzave da bi nasli bolji život.e na kontu tih mamaca za boljim životom su se sve vece i iscjepkale i na kontu tih prica za eldoradom Vlade i opstaju od kojih je ona u kojoj zivis.

Novo
Gost
Novo

Zar nije ovaj parlament suspendovan?

Novak
Gost
Novak

Ali pazi ti Britanaca, usvajaju zakon da se zatraži od EU da produži rok. Ali EU neće da produži rok, evo zatraže i šta? EU neće da produži.

samoreciaaa
Gost
samoreciaaa

Dobro i ko smije da se kladi da Britanci izlaze iz EU? Ja znam da izlaze a ovi koji ne vjeruju uvjerit ce se malo kasnije;)

Vhs
Gost
Vhs

Izlaze skoro sigurno i odma sklapaju trgovinske ugovore sa USA.

Komplikovano
Gost
Komplikovano

A kraljica? Šta je bilo s tim?

Leo
Gost
Leo

Kraljica je samo potvrdila da se odloži parlament, tačnije odobrila. Ali su ovi bili brzi pa svi Džonson ivi (vlast) prešli u opoziciju. Kraljica se ne petlja u bregzit

Saladin
Gost
Saladin

Pazi ti šta su Britanci…prvo građani odlučuju, pa poslanici, pa lordovi, pa kraljica.. Ne mogu se zajebat kako god obrneš

Cetinje
Gost
Cetinje

Predstava za demos.

HepEk
Gost
HepEk

Hohoho, nesto im se ne izlazu iz EU koja se “raspada” 😉

vjecna da je
Gost
vjecna da je

ma kakv raspad eu je san …..evropljani ga zive …..putuju trguju rade razmjenjuju dobra …..samo nasi pametnjakovici se nadaju raspadu…da se sad napravi referendum 70 posto britanaca bi glasalo za opstanak u eu bez ikakvih uslova

Send this to a friend