Evropa

Junker o Kurcu i šniclama: Za mene je to svjesna šizofrenija

Junker, foto: Twitter

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker kritikovao je austrijskog kancelara Sebastijana Kurca zbog njegove izjave o preteranoj birokratizaciji Komisije.

“Smatram da te tvrdnje protiv EU nisu ni malo na mjestu”, poručio je Junker u intervjuu bečkom dnevniku “Standard”.

Kancelar Kurc je prije par dana rekao da bi trebalo izbrisati 1.000 uredbi Brisela, kao što su uredbe o izgledu pomfrita, šnicli i slično, jer je to pretjerano nametanje bespotrebnih stvari nacionalnim državama.

Junker je ukazao da je Evropska komisija od 2014. jasno umanjila administraciju i da je broj predloga uredbi smanjen za 75 odsto.

“Austrijski kancelar, kojeg sam uvijek smatrao uvjerenim Evropljaninom, priključuje se temama onih koji ne dovode u pitanje evropsko djelovanje, ali ga masivno kritikuju. To me je potpuno iznenadilo. Ne smatram dobrim da se on, koji se zalaže za Evropu, sada priključuje horu protivničkih glasova”, rekao je Junker.

Predsjednik EK je upozorio Kurca da ne treba da bude “Evropljanin na pola radnog vremena”. Kaže da ne razumije što je Kurc kritikovao uredbu kojom treba da se zaštite građani od opasnih supstanci kod pečenja šnicli.

“Ne razumijem to, jer je Austrija podržala uredbu. Za mene je to slučaj svjesne šizofrenije”, kaže Junker.

On smatra da iza tih izjava stoji namjera angažovanja za Evropu samo ako to služi nacionalnim interesima.

“Velike stvari se umanjuju”, kritikovao je dalje, navodeći da je to opasno pred predstojeće izbore, jer bi moglo dovesti do toga da Komisija ne može da djeluje ako uticaj ekstremnih snaga s lijeva i desna u novom parlamentu budu prevelike.

Sopstvenu partijsku porodicu – Narodnu partiju Evrope – Junker je upozorio na opasnost od traženja prevelike blizine ekstremnim desničarima i desnim populistima, kako bi se obezbijedila podrška Manfredu Veberu.

“Ako se tako nešto desi, ne bi istupio iz svoje stranke, Hrišćansko socijalne unije u Luksemburgu, ali bi moju partiju pozvao da napusti Narodnu partiju Evrope”, poručio je on.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
KurtzgagaPrijateljVerano
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kurtz
Gost
Kurtz

Hvala Kurcu

Prijatelj
Gost
Prijatelj

Junker o 🖕 i šniclama aaaaa ha ha ha haaaaa 😀😅😄🤣😂😆😁👍

gaga
Gost
gaga

Kad su u pitanju “maligani”tu se Junker ne “oglašava”jer kad se utiče kao pecivo,dodje na posao sa dvije različite cipele.E moj Junker,rakija ne može ni u flašu s mirom,a kamo li u glavu.

Verano
Gost
Verano

Odavno sam zelio trouglastu sniclu i kockasti pomfrit

Send this to a friend