Evropa

Junker upozorava na skretanje u desno u Evtopskom parlamentu

Žan Klod Junker

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker veoma je zabrinut za Evropsku uniju EU i upozorava da može doći do jačanja desnice na sljedećim izborima za Evropski parlament.

“Ako se na evropskom nivou ponovi ono što posmatramo trenutno u pojedinim državama, onda bi novi saziv parlamenta mogao biti izuzetno obilježen desnicom”, naglasio je on u intervjuu austrijskom dnevniku Tiroler Tagescajtung (TT).

Prema njegovim riječima, skretanje u desno u Evropskom parlamentu otežalo bi dalje razmimoilaženje zemalja članice.

“Zbog toga je kucnuo čas gdje dokazane demokratske partije centra prije ovih izbora moraju da budu odlučne i donesu važne odluke, umjesto da sve odlažu na vrijeme posle izbora”, ukazao je Junker zahtijevajući brzo djelovanje i u vezi usvajanja budžeta.

On je istakao da bi bilo dobro da se sa aktuelnim snagama nešto postigne.

Kada je riječ o politici prema azilantima i izbjeglicama Junker je kazao da je trebalo primijeniti predloge Evropske komisije iz 2015. i da bi time bile mnoge stvari drugačije.

S tim u vezi on ukazuje na neuspjeli plan raspodjele izbjeglica između država EU.

Govoreći o aktuelnoj situaciji stanje je trenutno daleko manje dramatično, ali se i dalje problemom izbjeglica treba baviti, međutim ne činiti kao da ne postoji nijedna druga tema.

2 Komentara na "Junker upozorava na skretanje u desno u Evtopskom parlamentu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend