Evropa

Junker Velikoj Britaniji: Neće biti novih pregovora o Bregzitu

Junker, foto: Twitter

Evropska unija neće ponovo pregovarati o prijedlogu sporazuma o Bregzitu s kojim se složila britanska premijerka Tereza Mej, izjavio je u utorak predsjednik Komisije Žan Klod Junker, u vrijeme kada raste zabrinutost da bi se nasljednik Mej mogao sukobiti s Unijom.

“Sastaću se sa Terezom Mej, ali mislim da sam bio kristalno jasan – neće biti novih pregovora”, rekao je Junker prije sastanka lidera EU u Briselu.

Nakon što je Mej najavila da će podnijeti ostavku, počelo je takmičenje u vladajućoj konzervativnoj stranci za izbor novog premijera, koji bi mogao da zagovara odlučniji raskid s EU.

Kandidat za vođu Konzervativaca i aktuelni ministar vanjskih poslova Džeremi Hant rekao je ranije u utorak da o prijedlogu sporazuma o povlačenju koji je s Evropskom unijom u novembru dogovorila Mej treba ponovo pregovarati.

No, EU podsjeća da neće biti novih pregovora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Samoreciaaa
Gost
Samoreciaaa

Hajde i vrapcima je vec jasno da Briti ostaju u EU samo ako imaju povlasceni polozaj i cijela igranka je oko toga.

Bili
Gost
Bili

Ne,upravo suprotno, oni su vec imali taj status tu i trenutno ga imaju,ali su Brexitom “prijetili” da ce izac ako ne budu imali jos povlastica u odnosu na ostale clanice, ali su se malo preracunali oko rezultata Brexita.Realnost je da EU jedva ceka da ode Britanija sto ce i biti 100%

Send this to a friend