Evropa

Kad je Putin gost na svadbi

Knajsel i Putin

Austrijska policija započela je bezbjednosne pripreme za svadbu ministarke spoljnih poslova Austrije Karin Knajsel, na koju dolazi i Vladimir Putin.

Svadba ministarke Knajsel i biznismena Volfganga Majlingera zakazaka je u restoranu Čepe u mjestu Sulctal, na poznatoj „vinskoj trasi“ u austrijskoj pokrajini Štajerska.

Najprije je Knajselova zakazala svadbu u dvorcu Gamlic, ali je, pošto su se u medijima pojavile priče da je jedna svadba morala biti otkazana zbog nje, odlučila da promijeni lokaciju.

Specijalne jedinice austrijska policije Kobre biće zadužene za bezbjednost gostiju, među kojima će biti i članovi austrijske vlade, predvođene kancelarom Sebastijanom Kurcom.

Policija je najavila uvođenje zabrane prilaska oblasti oko restorana, a samo određen broj ljudi i zvanice moći će da pristupe restoranu i parkingu.

Ulice, kako je navedeno u saopštenju, neće biti zatvarane jer policija želi da što je moguće manje remeti život stanovnika tog mjesta, kao i gostiju vinske trase.

Međutim, najavljuje da će u cijeloj južnoj Štajerskoj dolaziti do privremenih obustavljanja saobraćaja.

Takođe, biće uvedena zabrana preleta, posebno za dronove nad mestom održavanja svadbe.

Pored južne Štajerske i na aerodromu Grac, na koji će sletjeti avion ruskog predsjednika, najavljene su moguće obustave saobraćaja.

Policija će biti u većem broju prisutna na putevima, i posebno oko aerodroma gdje će se vršiti bezbednosna kontrola svih osoba koje prilaze, zbog čega se putnicima savjetuje da dođu sat vremena ranije nego što je uobičajeno na aerodrom.

Više stotina policajaca u uniformi i civilu, među kojima i pripadnici Kobri, angažovano je na obezbjeđivanju gostiju.

Tačno vrijeme sletanja predsjednika Putina u Grac iz bezbjednosnih razloga nije saopšteno.

Sa aerodroma, Putin će najvjerovatnije helikopterom biti prebačen u mjesto u kojem se održava svadba.

On će boraviti par sati u Austriji, pošto kasno poslije podne ima sastanak u Njemačkoj sa kancelarkom Angelom Merkel.

Ruski predsjednik sa sobom će dovesti i hor od deset Kozaka, kao poklon šefici austrijske diplomatije, tvrde neimenovane diplomate.

Odaziv predsednika Putina pozivu na svadbu austrijske ministarke izazvao je pažnju svjetske javnosti i kritike sa mnogih strana.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend