Evropa

Katastrofalan bilans: U Poljskoj se utopila 251 osoba

Ilustracija

Samo tokom utorka, kada su Poljaci na plažama masovno potražili spas pred nesnosnom žegom, udavilo se šestoro Poljaka. Od početka sezone utopila se 251 osoba, saopštio je Centar za bezbjednosti pri poljskoj vladi.

Centar za bezbjednosti je uputio apel Poljacima da ne pokušavaju da se rashlade na divljim plažama gdje nije bezbjedno i da nikako ne ulaze u rijeke, jezera ili more pošto su popili alkoholno piće jer su to glavni uzroci tragedija.

“251 osoba udavila se ove sezone. Nemoj biti sljedeća žrtva”, apelovao je centar na Poljake.

U Poljskoj ovih dana kulminira talas vrućina koje su zahvatile i cijelu srednju Evropu sa atipičnim temperaturama i preko 36 stepeni i mogućim olujama a meteorolozi su objavili drugi stepen uzbune, a ni naredni dani neće donijeti veće osvježenje.

Zbog vrućina skraćeno je radno vrijeme činovnika u poljskoj državnoj upravi a Glavna inspekcija rada apelovala je na poslodavce da i oni skrate radno vrijeme zaposlenima, posebno onima čije je radno vrijeme duže od osam sati.

Policija je i sa početkom vrućina apelovala na Poljake da ne ostavljaju djecu u zaključanim parkiranim automobilima.

Međutim, u Poznanju je jedan otac na više od 40 minuta ostavio u pregrijanim kolima, predveče ali na temperaturi od 30 stepeni dvoje djece od tri i šest godina, javljaju poljski mediji.

Prolaznici su primetili da je djeci loše i da roditelja nigdje nema a po savjetu policije razbili su prozore, međutim otac umjesto da zahvali za spas dece, pobjesnio je što su mu oštetili automobil.

Poljaci i policija pomažu u ovim vrućinama i životinjama a ovih dana su spasavali i jednog goluba, koga je u kavezu u pregrijanom automobilu ostavio nesavjesni vlasnik a veterinari su se poslije jedva izborili za njegov život.

1 Komentar na "Katastrofalan bilans: U Poljskoj se utopila 251 osoba"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend