Evropa

Kazna za roditelje u Njemačkoj koji ne vakcinišu djecu do 2.500 eura

Roditelji koji odbiju da vakcinišu svoju djecu protiv boginja u Njemačkoj bi mogli biti suočeni sa novčanom kaznom i do 2.500 eura, navodi se u nacrtu zakona koji je predstavio ministar zdravlja Jens Špan.

Prema pisanju lista Bild am zontag, vakcinacije protiv boginja biće obavezne prema zakonu, koji bi trebalo da stupi na snagu 1. marta 2022. godine, za svu djecu u obdaništima i školama, ali i za prosvetne radnike, predavače i medicinsko osoblje u bolnicama i klinikama.

Do jula 2020. godine roditelji koji upisuju svoju djecu u obdaništa ili škole moraće da donesu dokaz o vakcinaciji ili o medicinskom stanju zbog kojeg dete ne može da primi vakcinu.

Prema pretpostavkama Ministarstva zdravlja, zakon će, takođe obuhvatiti 361.000 nevakcinisane djece u školama ili obdaništima, ali i 220.000 odraslih.

“Svi roditelji treba da se osjećaju bezbjedno jer znaju da im dijete neće biti zaraženo ili ugroženo boginjama”, naglasio je Špan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Doktor
Gost
Doktor

Zar nije već obavezno u Njemačkoj?

Delboj
Gost
Delboj

Nije, ni u Britaniju, ni u Francusku, ni u Belgiju, ni u Holandiju, ni u sve zemlje Skandinavije, Spaniju, maltene u kompletnu Zapadnu Evropu nije obavezno. Samo zemlje istocne Evrope da ne kazem treceg svijeta, su u “obavezi”. Moguce da su probali proizvode nad nama zadnjih 15 godina, pa ce sad probati da uvedu u Zapadnu Evropu. Dosad im to… Više »

ako
Gost
ako

Bravo!

Send this to a friend