Evropa

Ko je Ruskinja koju Hag želi da uhapsi uz Putina?

Marija Aleksejevna Lvova Belova
Marija Aleksejevna Lvova Belova

Međunarodni krivični sud u Hagu izdao je u petak naloge za hapšenje ruskog predsjednika Vladimira Putina i Marije Aleksejevne Lvove Belove.

I Putin i Lvova Belova se suočavaju s optužbama za počinjene ratne zločine u Ukrajini, a sud u Hagu navodi da su njih dvoje nezakonito deportovali djecu iz ove države u Rusiju.

Lvova-Belova koju mediji ponekad nazivaju i “ruskom majkom” inače radi kao službenica za prava djece u Rusiji, a na tu funkciju je Putin imenovao 2021. godine, prenosi Newsweek.

Nedavno je dospjela na medijske naslovnice kada je na Telegramu podijelila informaciju da pomaže u povezivanju ukrajinske djece i roditelja u Rusiji koji žele da ih usvoje.

U proljeće 2022. godine Lvova Belova je usvojila tinejdžera iz Ukrajine, tačnije, Marijupolja, jednog u nizu gradova kojeg su napali Rusi. Ona je navodno posjećivala teritorije pod ruskom okupacijom u Ukrajini i brinula se da ukrajinska djeca budu deportovana u Rusiju.

“Kada smo ih doveli u Rusiju da se malo oporave, počela je priča da su negativno govorili o Putinu, govorili svakakve ružne stvari, pjevali ukrajinsku himnu i sve to. Da, postoji ta vrsta negativnosti, možda u početku, ali onda se pretvori u ljubav prema Rusiji”, kazala je tom prilikom Lvova Belova.

CNN je u februaru izvijestio da Lvova-Belova nastavlja sa svojom praksom posjete Ukrajini i deportacijom tamošnje djece u Rusiju u kojoj ih usvajaju ruske porodice.

Prema izvještaju, Putin je dao Lvovoj-Belovoj dozvolu da poduzme “dodatne mjere” za oporavak djece bez roditeljskog staranja na ruskim pripojenim teritorijama Ukrajine, uključujući Zaporožje, Herson, Lugansk i Donjeck.

Na društvenim mrežama često je dijelila fotografije djece nakon što su ih usvojile porodice.

9

avatar
1000
8
1
0
 
9
KvislingmikiMirjana A.R.CakanSTOSTO
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
miki
Gost
miki

ovako su roditelji zarazili našu djecu ko je za Mila a ko za Mandu a oni najbolji drugari

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Strašno…

Cakan
Gost
Cakan

Znaci da ta djeca nijesu dovedena svojom voljom u Rusiju… Kakvi bolesnici!

Kvisling
Gost
Kvisling

Mislis da nisu zato sto ti je to Hag rekao, blago ti u pamet. Uhapsice je isto kao Putina, NIKAD !

STOSTO
Gost
STOSTO

Šta bi Putinu?! Isto kao Milošević.

Talični Tom
Gost
Talični Tom

Znamo mi šta zapadnjaci rade sa djecom.

Nino
Gost
Nino

Samo ih zatvoriti i bbaciti kljuc

Rozaj
Gost
Rozaj

Vidi joj se zlo na lice, a ova curica kako je uplasena, strah joj iz oci izazi !

Devito
Gost
Devito

Špijun ruski isto.

Send this to a friend