Evropa Faraž napušta ove nedjelje parlament Evropske unije u Strazburu

Ko se zadnji smije, najslađe se smije

Lider britanske partije Bregzit Najdžel Faraž napušta ove nedjelje svoje omiljeno “pozorište”, parlament Evropske unije u Strazburu.

Kako prenosi AP, mjesto napušta sa osjećajem da je ispunio svoju misiju.

Agencija ističe da se Faraž, koga su godinama ismijavali proevropski poslanici i političari, sada osjeća kao onaj ko se posljednji smije, prenio je AP.

Kada 31. januara Velika Britanija bude napustila EU, to će biti istorijski gubitak za evropski blok i istorijski dobitak za one slične Faražu.

“Kada sam prvi put došao ovdje, počeo sam da govorim da će Velika Britanija napustiti Evropsku uniju, svi su mislili da je smiješno”, rekao je Faraž u intervjuu AP, govoreći o svojim ranim danima u EP-u krajem devesetih.

“Bio sam negativac pantomime. Znate šta? Ljudi ustaju i zvižde. I to će mi nedostajati”, rekao je Faraž, koji treba da isprazni svoju poslaničku kancelariju do kraja sedmice.

“Prilazim i kažem, ‘izvinite, imam drugačije gledište.’ Svi vrište. Svi vrište: ‘rasista, ekstremista'”, rekao je Faraž i dodao da je sve što je učinio bilo da je dao ljudima priliku da iskažu ono što stvarno misle.

Sada, kao i tada, on kao autsajder gleda kako se Bregzit odvija ispred njegovih očiju.

Posao sprovođenja Bregzita je na konzervatvnoj vladi premijera Borisa Džonsona.

Faraž je formirao novu Bergzit partiju, koja nije uspjela da osvoji nijedno mjesto na prošlomjesečnim izborima u Velikoj Britaniji.

Mnogi sebi pripisuju zasluge za to što se Bregzit dogodio, pa to čini i Faraž.

“Ne, da nisam bio ovdje, ne bismo otišli”, rekao je.

Send this to a friend