Evropa

Konte: Svi koji negiraju opasnost od koronavirusa rade protiv nacionalnih interesa

Đuzepe Konte

Svi oni koji negiraju postojanje opasnosti od Kovida-19 ponašaju se protiv nacionalnih interesa, izjavio je italijanski premijer Đuzepe Konte.

On je dodao da je na prvom mjestu po takvom ponašanju lider partije “Liga” Mateo Salvini koji, kako je rekao, širi i nepovjerenje Italijana u Evropsku uniju.

Konte u intervuju agenciji “Drire” skrenu pažnju da je opasno konstruisati klimu nepovjerenja, koja nema uporište u realnosti.

Na pitanje kako ce Italija potrošiti 209 milijardi koje je dobila kao pomoć za oporavak zemlje nakon pandemije koronavirusa Konte je rekao da će vlada neprestano raditi u pravcu modernizacije zemlje, a to znali prelazak na “zelenu energiju, digitalizaciju i modernizaciju infrastruktura”.

“Imamo obavezu da budućim generacijama ostavimo bolju zemlju”, istakao je Konte.

On je potvrdio da ce se đaci i studenti u septembru vratiti u školske klupe.

“Škola je veliki izazov za zemlju, riječ je o najmanje deset miliona osoba, studenti, đaci profesori, se moraju vratiti na nastavu u razredima. Činimo sve da povratak u školske klupe bude uz maksimalne mjere sigurnosti i kako učesnici nastavnog procesa ne bi ni na koji način rizikovali zdravlje”, rekao je Konte.

 

Send this to a friend