Evropa

Kopenhagen: Radikalni desničari zapalili Kuran tokom iftara

U znak protesta zbog održavanja iftara u Kopenhagenu radikalni desničari zapalili su Kuran i uzvikivali islamofobne i ksenofobne slogane.

Grupa radikalnih desničara, koje je predvodio lider partije “Stream Kurs” Rasmus Paludan, zapalila je Kuran sinoć na gradskom trgu i na balkonu hotela postavila transparent s porukom “Evropa je naša”.

Danska policija je uklonila transparente i udaljila radikalnu grupu sa gradskog trga, na kojem je tradicionalno održan iftar – večernji obrok tokom razmazana.

S druge strane, muslimanima okupljenim na iftaru poruku solidarnosti uputila je grupa Danaca, koji su u žutim prslucima stajali oko samog trga sve dok je trajao iftar.

Anadolija navodi i da je, istovremeno, sinoć u mjestu Hedehusene izbio požar u Fatihovoj džamiji, udaljenoj oko 35 kilometara od centra Kopenhagena.

Vatrogasci su uspjeli da spriječe širenje požara, a turski ambasador u Kopenhagenu Ugur Kenan Ipek rekao je da u požaru nije bilo stradalih, ali da je pričinjena materijalna šteta.

“Od nadležni vlasti ne očekujemo da štite samo pripadnike turske zajednice, već da štite sve muslimane od mogućih napada. Rekli su nam da žele da sarađuju s nama”, naveo je Ipek.

Uzrok požara je predmet istrage.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
susedMoje imeBelSvašta
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sused
Gost
sused

divljaci

Moje ime
Gost
Moje ime

Wow zamisli, zapalili knjigu fantazija.

Bel
Gost
Bel

Nacionalisti su svugdje isti ! Kao nas MANDA i Pipun nikad ne idu naprijed uvijek idu nazad .

Svašta
Gost
Svašta

Kakvih sve vrsta budala ima, za majku božju…

Send this to a friend