Evropa

Kraljica Elizabeta odbila nagradu za stare: Ne ispunjavam kriterijume

Britanska kraljica Elizabeta Druga odbila je nagradu koju britanski časopis “Oldi” (The Oldie) dodjeljuje starijim osobama, ocjenivši da ne ispunjava kriterijume, prenio je taj list.

List koji za sebe kaže da predstavlja „laku“ alternativu štampi „opsjednutoj mladošću i slavom“ otkrio je da je Bakingemskoj palati predložio da svoju nagradu „Stara osoba godine“ dodjeli 95-ogodišnjoj kraljici, koja je na tronu gotovo sedam decenija.

List je danas prenio pismo odbijanja poslato 21. avgusta iz škotskog dvorca Balmorala gdje kraljica boravi krajem ljeta, a koje je potpisao pomoćnik njenog privatnog sekretara Tom Leng-Bejker.

„Njeno veličanstvo smatra da imamo godine koje osjećamo i prema tome ne misli da ispunjava kriterijume da prihvati (nagradu)“, napisao je on.

Kraljica je provela period karantina zbog koronavirusa u dvorcu Vindzor kod Londona i uprkos špekulacijama da će otići u penziju poslije smrti njenog supruga Filipa u aprilu, Elizabeta Druga u posljednje vrijeme učestvuje u brojnim javnim angažmanima.

Prošle nedjelje viđena je kako hoda sa štapom, prvi put od 2004. godine.

Filip koji je umro u aprilu u 100. godini, dobitnik je nagrade „Oldi“ za 2011. godinu, na svoj 90. rođendan.

„Nema ništa bolje za moral od podsjećanja da godine prolaze i da stara olupina počinje da se raspada“, napisao je tada u pismu zahvalnice vojvoda od Edinburga poznat po svom ponekad nediplomatskom humoru. „Ali je ipak prijatno da nas se sjećaju“, dodao je Filip.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Ihaaa!MikiSorosSembegar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ihaaa!
Gost
Ihaaa!

Ne daa se babac, ispod 200 nije starost.

Miki
Gost
Miki

Pa i vidi se po njoj da ne ispunjava 😂😂😂😂

Soros
Gost
Soros

Cudno da je preteka koronu a sigurno se nije vakcinisala
Ha ha ha

Sembegar
Gost
Sembegar

Nisu se puno śekirali oko posla

Send this to a friend