Evropa

Kurc: Umjesto šniclama, EU treba da se bavi ozbiljnim pitanjima

Sebastijan Kurc

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, dvije nedjelje pred izbore za Evropski parlament, izazvao je buru reakcija, najavom da želi da poništi čak 1.000 pravila EU.

Kurc je, u intervjuu bečkom dnevniku “Esterajh”, rekao da je dosta “ludila regulacije EU”, kao i da je dosta sa “nametanjem pravila” iz Brisela.

Istakao je da mu je cilj da se izbriše 1.000 pravila EU, kao što je nepotrebno pravilo o “šniclama” ili pomfritu, kojim Brisel određuje kako treba da izgledaju ove namirnice.

“Nikome nije potrebno da Brisel propisuje kako se sprema šnicla”, naglasio je Kurc, dodajući EU treba da se bavi odgovorima na velike izazove kao što je zaštita spoljnje granice, bezbjednost, ili klimatske promjene.

Prema njegovim riječima, projekat mira Evrope sve više postaje “tijesan birokratski prostor” za građane.

Izrazio je uvjerenje da će kandidat Evropske narodne partije (EVP) Manfred Veber uspjeti da ostvari cilj – smanjenja birokratije u Briselu.

Kurc je naglasio da je neophodno, ako se želi pridobiti podrška građana za EU, zaustaviti birokratsko nametanje iz Brisela.

Njegov zahtjev naišao je na žestoku kritiku opozicije, koja je ocijenila da je kancelar protiv EU.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Crrnogorka🌷PrimoracAlfredSvašta
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crrnogorka🌷
Gost
Crrnogorka🌷

Bravo za Sebastijanovu otvorenu borbu protiv demagogije EU !!!

Primorac
Gost
Primorac

Austrijanac je jednostavno Austrijanac, organizovan do te mjere da je jednostavan, to je narod koji treba da vlada EU. ma po njihovim pravilima ne po pravilima Brisel, Berlin Pariza,to bi bila Europa za živjeti dostojna čovjeka

Alfred
Gost
Alfred

Hvala ti kancelaru Kurtze,sjeme ti se pozlatilo

Svašta
Gost
Svašta

Čovjek sa ovakvim imenom priča o ozbiljnosti? Ma, hajte, molim vas!

Send this to a friend