Evropa

Kurcova partija uživa konstantno visoku podršku građana

Sebastijan Kurc

Narodna partija Austrije (OVP) doskorašnjeg premijera Sebastijana Kurca uživa konstantno visoku podršku građana, dok najvećim konkurentima opada u popularnost.

Ovo pokazuje istraživanje javnog mnjenja austrijske televizije ATV.

OVP bi u ovom trenutku osvojila 38 odsto glasova, a taj nivo podrške uživa od pada vlade kancelara Kurca.

Za drugo mjesto se bore Socijaldemokratska partija Austrije (SPO) i Slobodarska stranka (FPO). Dok je SPO do skoro imala više od 23 odsto podrške, a FPO oko 17 procenata, situacija se sada promijenila.

Za obje partije bi glasalo po 20 odsto građana, tako da će borba za drugo mjesto na političkoj sceni Austrije na prevremenim izborima, koji treba da se održe 29. septembra, biti tijesna.

Time OVP ima prednost koja je skodo dvostruko veća od ostalih najbližih konkurenata. I za četvrtu poziciju trka je veoma tijesna, pošto Zeleni mogu trenutno osvojiti 11 odsto glasova, i time se vratiti u parlament, a Neos bi dobio devet procenata.

Da postoji mogućnost direktnog izbora kancelara, za Kurca bi glasalo 37 odsto građana, a na drugom mjestu su liderka SPO Pamela Rendi Vagner i šef FPO Norbert Hofer sa po 13 odsto podrške.

Na pitanje koju bi koaliciju željeli, 35 odsto Austrijanaca kaže da bi OVP trebalo da sklopi sporazum sa Zelenima i Neosom, ali istovremeno 58 odsto odbija tročlanu koaliciju, a 28 odsto je za nastavak koalicije OVP-FPO.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
KLMDimče Kurcovskiobrad-mišoPjer
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KLM
Gost
KLM

Nama ostaje i mi jednu da osnujemo ili mozda sve postojece ovoga kako se zove

Dimče Kurcovski
Gost
Dimče Kurcovski

Prezimenjace sebastijane

obrad-mišo
Gost
obrad-mišo

ČIJA PARTIJA? MOGU LI DA SE UČLANIM?

Pjer
Gost
Pjer

Kod nas isto

Send this to a friend