Evropa

LGBT aktivistkinja ubijena u Rusiji

Foto: Twitter

Istaknuta LGBT aktivistkinja pronađena je mrtva sa više ubodnih rana i ožiljaka nastalih od davljenja u ruskom gradu Sankt Peterburgu. Tijelo 41-ogodišnje žene nađeno je u žbunju u blizini njene kuće u nedjelju.

Rođaci i prijatelji su kasnije saopštili da je riječ o Jeleni Grigorijevoj, objavio je ruski portal Fontanka.

Grigorijeva, koja je prijavila prijetnje smrću, borila se za poštovanje ljudskih prava u Rusiji.

U postu na Fejsbuku koji je objavio u ponedjeljak, aktivista Dinar Idrisov napisao je da je Grigorijeva „brutalno ubijena u blizini svoje kuće”.

„Ona je u skorije vrijeme bila žrtva nasilja i upućene su joj prijetnje smrću”, napisao je naglašavajući da je ona podnijela nekoliko prijava policiji.

Policija nije potvrdila prijetnje smrću. Portal Fontanka je saopštio da je priveden osumnjičeni koji se povezuje sa ubistvom.

Osim borbe za LGBT prava, Grigorijeva se protivila ruskoj aneksiji Krima, lošem tretmanu zatvorenika i brojim primjerima kršenja ljudskih prava.

U januaru prošle godine, ruski opozicioni aktivista Konstantin Sinitsin, 53, pronađen je mrtav u blizini doma u Sankt Peterburgu nakon što su mu nanijete teške tjelesne povrede.

Policija je tvrdila da je napadnut zbog pljačke.

U avgustu prošle godine, više desetina LGBT aktivista je uhapšeno tokom zabranjenog protesta u Sankt Peterburgu, koji je bio posvećen zaštiti prava manjina.

Rusija je 2013. godine donijela zakon koji zabranjuje gej propagandu.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
SusedVase ime je?Princ od Konika
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sused
Gost
Sused

nista novo to se tamo cesto desava “ZALOSNO”

Vase ime je?
Gost
Vase ime je?

Sramno!!!

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Ugrožavala je Putina, da i on ne pređe u 5dere.

Send this to a friend