Evropa

Medvedev: Ukrajina bi mogla nestati nakon specijalne vojne operacije

Dmitrij Medvedev/ Foto: EPA - EFE

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da Ukrajina može nestati nakon završetka ruske specijalne vojne operacije, a njena teritorija može biti podijeljena između Moskve i nekoliko evropskih država.

Medvedev je dodao da je Moskva zainteresovana da se centralni ukrajinski regioni pridruže Rusiji, jer bi se na taj način sukob mogao završiti zauvijek.

“Zapadne teritorije Ukrajine se pridružuju nizu zemalja EU. Narod centralne i nekih drugih regiona Ukrajine bez vlasnika se odmah izjašnjava o samoopredjeljenju ulaskom u Rusku Federaciju. Njihov zahtjev je odobren, a sukob se završava razumnom garancijom da se neće uskoro nastaviti”, rekao je Medvedev.

Bivši ruski predsjednik je, takođe, rekao da postoji scenario da sukob postane trajan “sa prijetnjom Trećeg svjetskog rata” ako Ukrajina bude djelimično pod kontrolom EU i NATO, pišu RIA novosti.

5

avatar
1000
5
0
0
 
4
AooooNarod kažeDopaminHamagamaCrnogorac
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aoooo
Gost
Aoooo

Trlja baba lan, da joj prodje dan.

Narod kaže
Gost
Narod kaže

Ko drugome jamu kopa sam u nju upada.

Dopamin
Gost
Dopamin

Ne śekiraj se, popij pivce 😉

Hamagama
Gost
Hamagama

A da li moze to da se desi Rusiji!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Osvajanje teritorije bilo koje zemlje ratom i vojnom okupacijom nesumnjivo vodi u stalne globalne osvajacke ratove i na kraju nuklearni smak svijeta !! Neprihvatljivo za iole normalne !!

Send this to a friend