Evropa Šef kabineta

Merkel je dobro, namjerava da odsluži cio mandat

YT Printscreen/The Sun

Kancelarka Angela Merkel je dobrog zdravlja i namjerava da odsluži cio mandat izjavio je Rojtersu šef njene kancelarije Helge Braun.

Merkel koja je napunila 65 godina, imala je posljednjih nedjelja nekoliko napada drhtavice na javnim ceremonijama, što je pokrenulo spekulacije o njenom zdravstvenom stanju, dok ona insistira na tome da je “dobro”.

Braun je rekao da je kancelarka dobrog zdravlja i da je sposobna da odradi cio mandat, do saveznih izbora zakazanih za 21. oktobar 2021. godine.

U javnosti se četvrti mandata Angele Merkel dovodi u pitanje zbog njenih napada drhtavice i mnogi se pitaju da li će se socijaldemokrate povući iz vladajuće koalicije, koju mnogi članovi te lijevo orijentisane stranke žele da napuste.

Braun ipak očekuje da će socijlademokrate ostati u koaliciji sa konzervativnim blokom Angele Merkel, Hrišćansko-demokratskom unijom.

On je rekao da ne vjeruje da će Socijaldemokrtaska partija okrenuti leđa u trenutku kada njemačka vlada mora da se pozabavi Bregzitom i da pomogne oblikovanju evropske budućnosti kada naredne godine preuzme predsjedavanje Evropskom unijom.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
AndroidJok
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Android
Gost
Android

Ona se sva trese ,a odsluzice cijeli mandat.Nas Sveto ka puce,ali da odsluzi svoje ne moze.

Jok
Gost
Jok

Da odsluzi, kao da je na robiju a ne na funkciju! Bolje reci da namjerava da ostane na funkciji do kraja mandata!

Send this to a friend