Evropa

Merkel potvrdila da je sa Trampom razgovarala o Kosovu

Tramp i Merkel

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila u Berlinu da je sa američkim predsjedikom Donaldom Tampom razgovarala i o dijalogu Beograda i Prištine.

Prema njenim riječima, ona i američki predsjednik su tom prilikom konstatovali da podržavaju sve razgovore koji vode ka cilju – rješenju tog pitanja.

“Ali, govorimo da je naravno teritorijalna cjelovitost kakva je sada stvorena jedna vrijednost, i ja sam to isto rekla kada su ovde bili predsjednici Vlade BiH i Vlade Crne Gore, a to je da moramo biti oprezni da potezi na jednoj teritoriji ne dovedu do poteza na drugim teritorijama”, rekla je Merkel, prenijela je regionalna N1 tv.

Kako je prenio hrvatski tportal, Merkel je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, rekla da podržava sve dogovore Beograda i Prištine koji će dovesti do rješenja problema, ali da treba imati u vidu da se ne stvore novi problemi i da se poštuje teritorijalna cjelovitost.

“Večernji list” piše da je Merkelova komentarisala telefonski razgovor s Tampom, rekavši da podržavaju sve razgovore koji vode rješenju pitanja Kosova.

“Moramo biti oprezni da određene mjere na jednoj teritoriji ne dovedu do mjera na drugim teritorijima”, kazala je Merkel, prenio je “Večernji”.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine Plenković je rekao da je Hrvatska izrazito oprezna i da neće stati u red da bi zagovarala promjenu granica između Srbije i Kosova.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend