Evropa Veliki propust obezbjeđenja

Muškarac upao u Bakingemsku palatu dok je kraljica Elizabeta spavala

Još neimenovan muškarac uspio je da u ranim jutarnjim časovima dođe do Bakingemske palate dok je britanska kraljica Elizabeta Druga spavala.

Kako javljaju britanski mediji, to je nezapamćen propust obezbjeđenja.

Prema informacijama, muškarac je prešao ogradu, a potom je stigao i do zdanja i počeo da lupa na ulazna vrata. Policiji koja se nalazila na posjedu je bilo potrebno oko četiri minuta da ga onesposobe jer su pokušavali da utvrde da li je naoružan.

Cijela situacija izazvala je paniku unutar palate zbog velikog propusta obezbjeđenja koji se dogodio.

Istovremeno, javila se i doza straha da je muškarac pokušao da oponaša Majkla Fagana koji je prije tačno 37 godina uspio da uđe u kraljičinu spavaću sobu.

“Uspio je da se ušunja dok je kraljica spavala u sobi i kretao se slobodno nekoliko minuta prije nego što su ga policajci uhapsili. Bio je odlučan da uđe unutar zdanja i lupao je po vratima, ali, hvala Bogu, ovog puta je sve bilo zaključano”, rekao je izvor britanskog časopisa Sun.

Neimenovani izvor iz Bakingemske palate je otkrio da će slučaj biti od velikog interesa za kraljicu.

“Naravno da će biti. Ona zna tačno šta se događa u palati”, naveo je on.

Kako javlja Sun, sumnja se da je tokom incidenta na imanju bila samo kraljica jer se trenutno obavljaju radovi.

“Svi znaju da je bila tamo jer se vijorila zastava. Svima nam je laknulo što su vrata bila zaključana i on nije mogao da uđe u zdanje”, rekla je jedna od osoba upućenih u slučaj.

S obzirom na to da je zastava bila podignuta, malo je vjerovatno da muškarac nije znao da je kraljica u palati i postoji velika mogućnost da je on želio da dođe do njene sobe.

“Uspio je da se ušunja skoro na dan kada je to prije 37 godina pošlo za rukom Majklu Faganu. Teorija da je htio da učini isto je realna, kao i strah da je dugo smišljao i planirao kako da oponaša Fagana. Policija ga je na kraju onesposobila i zadržala u pritvoru, ali moraće da mu postave ozbiljna pitanja povodom toga kako se ušunjao i kako je uspio toliko dugo da se nesmetano kreće. Kako je moguće da neko toliko godina kasnije uspije da preskoči ogradu i stupi na imanje prije nego što ga bilo ko zaustavi? Šta je sa senzorima i bezbjednosnim kamerama? Kraljičina bezbjednost trebala bi da bude bez presedana”, rekao je izvor Sun-a.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Sinjore
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sinjore
Gost
Sinjore

Zabolje me patka za kraljicu i engleske snobove.

Send this to a friend