Evropa

Na biračkom spisku u Ukrajini 200.000 preminulih

Ilustracija

U Državnom registru glasača pred predsjedničke izbore u Ukrajini nalaze se lica za koja se zna da su preminula, a moguće je da se na spisku nalazi 200.000 mrtvih glasača, piše list “Strana”.

Novinari u Ukrajini počeli su da otkrivaju nove načine na koje vlasti ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka vrše veliku prevaru, u periodu kada se približavaju predsjednički izbori u toj zemlji.

List “Strana” već je pisao o masovnom sistemu podmićivanja glasača, o činjenici da je broj onih koji imaju pravo glasa odjednom naglo porastao za milion, kao i o tome zašto je Ukrajina zatvorila glasačka mjesta u Rusiji.

Međutim, list je otkrio da postoji još jedan način masivnog falsifikovanja volje građana, prenio je TASS.

“Postoji takozvana ‘rezerva’ od 200.000 glasača. To su ljudi koji su preminuli u djelovima Donbasa koji nisu pod kontrolom Kijeva, ali se ukrajinske vlasti prave da ne znaju ništa o tome”, ističe se u izvještaju dnevnog lista.

“Strana” kao primjer da takve “mrtve duše” postoje navodi da se bivši lider Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko, koji je ubijen 31. avgusta prošle godine, nalazi na spisku onih koji će glasati u Donjecku.

Na spisku se, između ostalih, nalazi i komandant Bataljona narodne vojske Somalije Mihail Tolstik Givi, čije je glasačko mjesto grad Ilovajsk i koji je ubijen 8. februara 2017. godine.

5

avatar
1000
4
1
0
 
4
VukDonji krajCanevnk
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Donji kraj
Gost
Donji kraj

Viđeli od nas! 🙂

Vuk
Gost
Vuk

Da mu Milo taktiku za ono obecanje o fabrici cokolade.

Cane
Gost
Cane

Milova taktika, zvali ga da pitaju- kako to druže vladaš 100 godina, u čemu je fora?

vnk
Gost
vnk

I kod nas ima besmrtnih

vnk
Gost
vnk

U dumokratijama kao š

Send this to a friend