Evropa

Nagrada za najboljeg građanina Evrope pripala pravoslavnom svešteniku

Nagradu za “najboljeg građanina Evrope 2018“ dobio je jednoglasnom odlukom Evropskog parlamenta otac Antonije Papanikolau iz Atine.

On se nalazi na čelu organizacije “Kivot Svijeta“, koja zbrinjava i pomaže u razvoju svu djecu nezavisno od njihove narodnosti i vjere.

“Šta da vam kažem? Znate za jednog pravoslavnog sveštenika nagrade nisu potrebne, već vjerujem i osjećam, da je ovo što činimo naša dužnost, obaveza i potreba za našu djecu i za njihove ranjene dušice. Tako da sve ovo pomaže kao još jedna potvdra da naše djelo postane poznato kako bi imali pomoć koja nam je prijeko potrebna. Kada su me obavijestili da sam dobio nagradu, rekao sam im da je to nešto veoma značajno i da je potrebno da ga dožive i naša djeca koja su već odrasla. Konkretno, to su djeca srednje škole i razlog zbog kojeg bih želio da budu uz mene u ovom trenutku jeste da bi isti mogli da otvore oči i vide nove horizonte. Želio bih upravo da ta djeca prime nagradu i da poruka koju želim da dam njima jeste da pred sobom postavljaju ciljeve i da ih dostižu. Jer se radi o djeci koja su doživjela veoma ružne stvari na početku svoga života i ta djeca treba da uspiju da „nacrtaju“ svoj život“, kazao je otac Antonije, koji je svojim djelom najbolji primjer društvene solidarnosti, u izjavi za novinare u Briselu.

Nagrada “najbolji građanin Evrope” je ustanovljena 2008. Svake godine se predlažu ličnosti od strane poslanika Evropskog parlamenta i od istih se vrednuje njihovo djelo i doprinos evropskom društvu.

3 Komentara na "Nagrada za najboljeg građanina Evrope pripala pravoslavnom svešteniku"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend