Evropa

Napadač sa Londonskog mosta bio optužen za terorizam

Foto: Twitter

Britanska policija identifikovala je napadača koji je juče nožem ubio dvoje ljudi na Londonskom mostu kao 28-godišnjeg Usmana Kana, koji je 2012. godine bio optužen za terorizam, a prošle godine pušten na uslovnu slobodu.

<<<Kraj opsade u Londonu: Troje mrtvih, britanska policija ranila napadača<<<

“Ta osoba je poznata vlastima, s obzirom na to da je već optužena za krivično djelo terorizam. On je uslovno pušten iz zatvora u decembru 2018. godine, a ključna stavka u istrazi je da ustanovimo kako je izveo ovaj napad”, rekao je šef antiterorističke policijske službe Nil Bazu, prenosi Tanjug.

Bazu je kazao da je osumnjičeni koga je policija ubila nosio lažni prsluk sa eksplozivom.

Londonski Tajms prenio je da je Kan bio pušten na uslovnu slobodu pošto je pristao da nosi elektronsku napravu za praćenje zatvorenika.

Dvije osobe su juče ubijene u napadu nožem u blizini Londonskog mosta, a zatim je ubijen i napadač na koga je policija pucala, a u napadu su povrijeđene dvije žene, koje su zadržane u bolnici.

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je, nakon što je objavljeno da je napadač bio osuđen za terorizam, da je potrebno pooštriti sudske presude za zločine povezane s terorizmom.

“Greška je dopustiti ozbiljnim i nasilnim kriminalcima da rano izađu iz zatvora i veoma je bitno da se od toga odviknemo i da pooštrimo odgovarajuće presude za opasne kriminalce, pogotovo za teroriste”, rekao je Džonson.

Londonski most bio je poprište još jednog terorističkog napada, kada su tokom predizborne kampanje 2017. godine tri militanta kombijem uletjela u grupu pješaka, a zatim napali ljude u blizini mosta. U napadu je ubijeno osmoro, a povrijeđeno najmanje 48 ljudi.

Početkom novembra nivo opreza zbog mogućnosti terorističkog napada u Velikoj Britaniji je sa “Ozbiljno” spušten na “Znatno”, navodi Beta.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
Snjkukavac sinji
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
kukavac sinji
Gost
kukavac sinji

dok ih ne vratite na ognjišta, gospočad sa bradurinama će da haraju. to nema mozga

Snj
Gost
Snj

Dok velikim silama ne budu vise od koristi , nece ih ni biti vise onda.

Send this to a friend