Evropa

Nevjerovatna tvrdnja grčkog mitropolita: Cipras kriv za požare, izazvao bijes Božji

Grčki mitropolit Amvrosije je na svom blogu za katastrofalne požare koji su odnijeli 74 života optužio premijera Ciprasa i njegov ateizam.

>>>Grčka broji žrtve i traži nestale>>>

Naime, grčki premijer Aleksis Cipras nije vjernik pa je grčki mitropolit odlučio da iskoristiti strašnu tragediju u Grčkoj kako bi ustvrdio da su stravični požari zapravo božja kazna za premijera nevjernika, prenosi Index.hr.

“Ateistički premijer Aleksis Cipras izazvao je bijes Božji. Grčku su upropastili požari i poplave”, napisao je na svom blogu mitropolit Amvrosije.

<<<Grčka broji žrtve i traži nestale, snimak dronom prikazuje katastrofu<<<

Mitropolit je potom, citirajući Novi zavjet, dodao da se zbog “udaljavanja ljudi od Boga javljaju razne katastrofe kao što su potresi, glad, epidemije, krvoprolića, kriminal i razarajući požari”.

Mitropolit je zatim povezao požare i činjenicu da Cipras nije oženio svoju djevojku. “Ko je, pitam se, za udaljavanje modernih Grka od Božjeg puta? Ko drugi? Ateistički premijer Aleksis Cipras i njegovi saradnici”, napisao je mitropolit pa naveo činjenicu da Cipras nije krstio svoju djecu i nije se vjenčao sa svojom devojkom.

Grčki mediji su, očekivano, prilično gnjevno reagovali na skandalozne tvrdnje mitropolita pa su podsjetili na požare 2007. godine, u kojima su smrtno stradale 84 osobe, kad na vlasti nije bio nevjernik nego konzervativna i religiozna stranka Nova demokratija, piše Index.

64 Komentara na "Nevjerovatna tvrdnja grčkog mitropolita: Cipras kriv za požare, izazvao bijes Božji"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend