Evropa

Nije trebalo da klekne pred Putinom: Pljušte kritike na račun austrijske ministarke

Foto: Twitter

Ministarka vanjskih poslova Austrije Karin Knajsel postala je meta žestokih kritika zbog toga što je u subotu, na svom vjenčanju, pred ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom napravila veliki ‘kniks’ i time, po mišljenju kritičara, nanijela štetu austrijskom ugledu.

Putin je bio glavna zvijezda njenog vjenčanja, iako nisu specijalno dobri prijatelji. Knajsel je s njim otplesala valcer, a nakon toga napravila duboki kniks.

‘Kniks’ na kraju plesa važan je element bečkog plesnog bontona i izraz poštovanja, objasnio je Roman Svabek, vlasnik plesne škole koja posljednjih deset godina organizuje poznati bečki Opernball.

“Klečanje Knajsel pred Putinom je sramota”, ocijenio je Der Standard, dodajući: “Ministarka vanjskih poslova izgubila je svu vjerodostojnost zbog načina na koji se ponijela prema Vladimiru Putinu.”

<<<Putin zaplesao sa mladom<<<

Knajsel (53) je imenovana za ministarku vanjskih poslova na prijedlog krajnje desničarske Slobodarske stranke (FPOe), koja je bliska Putinovoj Jedinstvenoj Rusiji.

Njeni kritičari fokusirali su se na to što Austrija trenutno predsjedava Evropskom unijom, a odnosi EU i Rusije su napeti zbog više pitanja.

Ipak, Austrija nije kao druge evropske države ove godine protjerala ruske diplomate nakon što je Velika Britanija optužila Kremlj da je nervnim otrovom otrovao bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegov ćerku Juliju u Engleskoj, a što Moskva negira.

2 Komentara na "Nije trebalo da klekne pred Putinom: Pljušte kritike na račun austrijske ministarke"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend