Evropa

Njemačke tajne službe traže radnike

Njemačke tajne službe oglase kojima traže IT radnike, naučnike i druge saradnike obajvljuju i u javnom prevozu, fitnes klubovima i drugim sličnim mjestima u nadi da će tako doći do najboljih kandidata.

Metro, kako javlja Tanjug, pozivajući se na Dojče Vele, nije samo sredstvo javnog prevoza već i mjesto neobičnih ponuda za posao.

„U tajnosti činiti dobro“, slogan je kojim Savezna ustanova za zaštitu ustavnog poretka (tajna služba) vrbuje saradnike, a slično zvuči i poruka Savezne kriminalističke službe „činiti pravu stvar“.

Policija treba zaposliti 2.150 ljudi

U potrazi za saradnicima u berlinskoj podzemnoj željeznici mogu se videti i oglasi Ministarstva spoljih poslova.

Njemačke tajne službe za inostranstvo imaju više od 30 praznih radnih mjesta, od čega je oko polovina za kompjuterske stručnjake.

A savezna policija bi ove godine trebala zaposliti 2.150 ljudi. Da bi se našlo dovoljno ljudi za popunjavanje svih pozicija, kriterijimi su sniženi.

Dopušteno je više pravopisnih grešaka nego ranije, a kod testiranja fizičke spremnosti izbačeni su skokovi u dalj i sklekovi, a uvedeno trčanje štafete.

5

avatar
1000
3
2
0
 
5
TendasTVVDejo bokserpapiricKarlitoBrigante
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
TVV
Gost
TVV

Kako se kod nas primaju, zna li neko ?

Tendas
Gost
Tendas

Ako si u bosnjcku,bez brige za spremnost i inteligenciju,bices primljen

Dejo bokser
Gost
Dejo bokser

Kako je tiha ova njemačka tajna služba.

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

E cudo, ako ovako Njemacka prima sluzbenike policije i tajne sluzbe onda sve izgorelo. Sprda se neko i lijepi oglase i na internet kaci jer je ovo sprdnja

papiric
Gost
papiric

A kako si tacno mislio da nalaze ljude za tajne sluzbe? javis se na javni konkurs?

Send this to a friend