Evropa

Njemački ljekari goli protestuju zbog nedostatka zaštitne opreme

Foto: Twitter

Njemački ljekari objavili su na internetu fotografije na kojima su goli u znak protesta zbog nedostatka maski i rukavica, čime su izloženi pojačanom riziku zaraze koronavirusom.

Gole slike medicinskih radnika koji su knjigama i cvijećem pokrili intimne dijelove tijela su poruka političarima da ljekarima, medicinskim sestrama i braći osiguraju dovoljno zaštitne opreme.

“Naučila sam da ušivam rane, zar bi sada trebalo da znam da šijem maske”, piše na transparentu koji je nosila jedna ljekarka.

Sa 156.000 potvrđenih slučajeva i 5900 umrlih od Kovida-19, Njemačka se s pandemijom nosi mnogo bolje od SAD-a, Italije, Španije i Francuske. Ali, kao i te zemlje, pati od nedostatka lične zaštitne opreme.

Ljekare je na ‘goli’ protest inspirisao Alan Kolombje, francuski lljekar koji je prošlog mjeseca objavio svoju nagu fotografiju iz istih razloga.

Vlada kancelarke Angele Merkel planira da finansijski pomogne proizvođačima opreme i pojačala je narudžbe iz inostranstva.

Njemački vojni avion dopremio je u ponedjeljak deset miliona medicinskih maski iz Kine, a ministarstvo finansija za tu svrhu je izdvojilo dodatnih osam miliona eura.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
SkaljarinPodrškaVojo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Skaljarin
Gost
Skaljarin

Ovaj svijet je jedan veliki cirkus

Podrška
Gost
Podrška

Djelimično podržavam protest, u smislu mladih doktorica i sestara.

Vojo
Gost
Vojo

Cijelu Evropu strefila muka sa nedostatkom opreme, i najjači se kolebaju, ali bitno je da domaći izdajnici pljuju po državi. Ništa vam nije sveto!

Send this to a friend