Evropa

Njemačkoj potrebno više od milion radnika

foto: Ilustracija

U Njemačkoj je u prvom kvartalu bilo nepopunjeno 1,38 miliona radnih mjesta, što je skoro 200 hiljada više nego u istom periodu prošle godine.

Savezna agencija za zapošljavanje je saopštila da je najveća tražnja i dalje za kvalifikovanim radnicima srednjoškolskog obrazovanja, prenosi B92.

“Tržište rada je i dalje osjetljivo. Privredni rast bi mogao oslabiti. Broj nepopunjenih radnih mjesta je početkom godine pao, ali to je povezano sa sezonskim kretanjima. U poređenju sa prošlom godinom zabilježen je rast tražnje za radnicima”, rekao je Aleksander Kubis iz Instituta za istraživanje tržišta rada (IAB), koje je povezano s Agencijom za zapošljavanje.

Prema najnovijim podacima, na 170 nezaposlenih dolazi 100 nepopunjenih radnih mjesta.

Najveća tražnja je u sektoru uslužnih djelatnosti, iza kojih slijedi građevinarstvo i zdravstvo.

Najveća tražnja je za radnicima sa srednjom stručnom spremom, ali i dalje vlada velika tražnja za inženjerima u sektoru hemije, mašinstva i građevinarstva.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
susedPera KojotevicaPrinc od Konika
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sused
Gost
sused

do duse Njemcima treba radnika koji ce da rade za niske satnice ina teska radna mijesta gdje na primjer jedan stranacje zakonski najmane
8 e.placen dok njemac za isti posao dobija 14 e pa i vise amnogi koji rade kod nasi lesinara naprimer u Frankfurtu ne dobijaju ni 5 e.
pa izvolite

Pera Kojot
Gost
Pera Kojot

Eto posla nego vecina misli lako je vani a nije,grka para

evica
Gost
evica

da iselimo …bar je normalna drzava

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Robova a ne radnika.

Send this to a friend