Evropa Predložiće izmjenu zakona

Opozicija planira da zakonski spriječi Bregzit bez dogovora

epa06566509 Pro EU protesters wave a joined EU and Union flag outside of the British Parliament in Westminster, central London, Britain, 26 February 2018. Media reports state on 26 February 2018 that forecasts for the British economy are gloomy with the uncertainty over Brexit. EPA-EFE/ANDY RAIN

Glavni savjetnik za Bregzit u britanskoj Laburističkoj partiji Kir Starmer izjavio je da opozicija planira da spriječi odlazak Velike Britanije iz EU bez sporazuma tako što će predložiti izmjenu zakona kojom više ne bi važilo da je 31. oktobar posljednji rok za Bregzit.

Starmer je za BBC rekao da će se izmjena zakona odnositi na produžetak posljednjeg roka za Bregzit kako bi premijer Boris Džonson bio spriječen da izvede London iz EU bez prethodnog dogovora.

Kako je prenio Rojters, Starmer je dodao da je vrijeme produžetka roka za izlazak Londona iz EU “sekundarno” pitanje, ali da je prioritet sprečavanje Bregzita bez sporazuma.

Rojters navodi da je predviđeno da Britanija napusti EU do 31. oktobra, a to je moguće promijeniti jedino ako London zvanično zatraži odlaganje i taj zahtjev prihvati svih 27 zemalja članica EU.

Send this to a friend