Evropa

Oštre mjere u austrijskim školama, za bježanje s časova kazna 110 eura

Đaci u Austriji, koji neopravdano budu izostali sa nastave četiri puna dana, biće prijavljeni nadležnim opštinskim vlastima, a roditelje čeka kazna od najmanje 110 eura.

Nova školska godina donijela je još novina za đake, a pored ove kazne, kod najmanjeg nepoštovanja obaveze pohađanja škole direktori i nastavnici imaju mogućnost da preduzmu hitne mjere, od razgovora sa roditeljima, do ukora.

Takođe, šaci prvaci koji ne znaju dovoljno njemački da bi pratili nastavu, moraće da pohađaju nove “razrede njemačkog jezika”.

Ukupno će od ove jeseni biti uspostavljeno oko 700 odjeljenja njemačkog jezika širom zemlje, a cilj tih odjeljenja je da mališani najprije nauče njemački jezik kako bi mogli da pohađaju normalnu nastavu sa svojim vršnjacima.

U tim razredima imaće poseban program od 15 do 20 sati učenja njemačkog, dok će zajedno sa ostatkom razreda pohađati nastavu crtanja, muzičkog, fizičkog.

Nakon svakog tromjesječja provjeravaće se znanje njemačkog i oni će, ako ispune uslove standardizovanog testa, koji još nije izrađen, biti prebačeni u normalne razrede ili će dalje nastaviti, a najduže moguće da pohađaju zasebnu nastavu njemačkog je četiri tromjesječja.

U Austriji je ove školske godine upisano je oko 85.100 đaka prvaka.

1 Komentar na "Oštre mjere u austrijskim školama, za bježanje s časova kazna 110 eura"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend