Evropa

Pamela Anderson brine za Asanža jer je zarobljen u Londonu i mogao bi umrijeti

Američka glumica i aktivistkinja Pamela Anderson u programu britanske televizije izrazila je zabrinutost za osnivača WikiLeaksa Džulijan Asanža, navodeći da bi mogao umrijeti u ambasadi u Londonu.

Anderson je bila gost u emisiji “Good Morning Britain”.

“On je loše, ovo je užasno. Onemogućili su mu pristup internetu, on je politički zarobljenik u Londonu i odsječen je od svih. Mogao bi da umre tamo, čovjek je i ne znam ko može ovo tolerisati. Politički je zarobljenik i heroj kog moramo podržati”, izjavila je Anderson.

Potvrdila je i da više ne može da komunicira sa njim, iako ga je ranije posjećivala kada je dolazila u London.

“Ne, više niko ne može da ga posjeti, možda samo njegovi advokati. Veoma sam zabrinuta, on je jedan od najvažnijih ljudi na planeti trenutno. Otkriva sve ratne zločine i istine, potreban nam je. Nije slučajnost što je utišan”, rekla je popularna glumica.

Ona vjeruje da je moguće da se istražuje njena povezanost s Asanžom.

“Vjerovatno, ne bih bila iznenađena. Britanska vlada želi da ga izruči Americi, a tamo ga sigurno čega doživotni zatvor ili gore od toga. U svijetu se događa mnogo toga, želim znati o čemu Džulijan razmišlja”, kazala je Anderson.

Kritikovala je one koji smatraju da on treba da se “suoči s pravdom”.

“S kojom pravdom treba da se suoči, zbog čega? Govori istinu i otkriva ratne zločine. On je samo glasnik”, zaključila je Anderson.

Send this to a friend