Evropa

Papa Franjo saopštio planove o sopstvenoj sahrani, tijelo neće biti izloženo

Papa Franjo (Foto: EPA)
Papa Franjo (Foto: EPA)

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo saopštio je danas da kada bude sahranjen, njegovo tijelo neće biti izloženo na bdijenju, a neće imati ni ukrašeni drveni odar koji podržava kovčeg uglednih ličnosti tradicionalno prisutan na katoličkim sahranama.

“Razgovarao sam sa majstorom ceremonije i uklonili smo ovo i mnoge druge stvari, jer je ritual (sahrane pape) bio previše preopterećen”, rekao je papa Franjo.

Papa Franjo je rekao da je sahrana njegovog prethodnika Benedikta Šesnaestog bila posljednja tradicionalna sahrana rimskog pontifa, gdje je tijelo izloženo, javlja Ansa.

U knjizi Havijera Martineza Brokala, ”Nasljednik”, koja se sastoji od intervjua sa papom, on je rekao da želi da bude sahranjen ”dostojanstveno kao svaki hrišćanin“.

Tokom prethodnih nedjelja, Vatikan je otkazao prisustvo pape na nekoliko događaja zbog lošeg zdravlja, a papa Franjo (86) trenutno koristi invalidska kolica zbog problema s koljenima.

Uprkos zdravstvenim problemima, papa Franjo je predvodio Uskršnju misu na Trgu Svetog Petra, kao i bdijenje koje je prethodilo najvećem hrišćanskom prazniku.

7

avatar
1000
5
2
0
 
6
Techno PopFoo_BarSuri MosorBiljanaBoomerang
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Foo_Bar
Gost
Foo_Bar

Bravo! Covjek koji pomjera granice!Svaka cast!

Suri Mosor
Gost
Suri Mosor

Pravi namjesnik Isusa Krista na zemlji.Najveći Papa u povijesti.Njegova veličina je u skromnosti i pravednosti.Jednako voli sve ljude.Nedostajat će kad ode čovječanstvu.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Liče nema što, 100% poklapanja.

Biljana
Gost
Biljana

Neponovljiv… 🍀

Boomerang
Gost
Boomerang

e ovo je svestenik e ne ka ovi ‘naši’ jorgan popovi

Orvelovac
Gost
Orvelovac

Najbolji i najveći čovjek od kako je katoličanstva. Mnogo je svetaca,l ali ti zaslužuješ to. Od pravoslavca po rođenju, a ateiste po ubjeđenju.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Počni već da mu se moliš, nema druge.

Send this to a friend