Evropa

Papa objasnio zašto je izmicao ruku pred vjernicima

Papa Franjo izdao je saopštenje o tome zašto je povukao ruku ispred vjernika koji su željeli da poljube njegov prsten ranije ovog mjeseca.

Kako je izjavio portparol Vatikana, Alesandro Gisoti, papa se tokom boravka u Loretu, kada su vjernici krenuli masovno da ga ljube u prsten, zabrinuo za higijenu, odnosno, zbog mogućeg širenja virusa, nakon čega je počeo da povlači ruku ka sebi, nadajući se da će tako da obeshrabri vjernike da mu ljube prsten. Na njegovu žalost, čitava situacija je snimljena, a video je postao viralan na internetu.

<<<Papa izmiče ruku pred vjernicima, ne želi da mu poljube prsten?<<<

Konzervativni kritičari su ga kritikovali i osudili, zbog, kako su rekli, nepoštovanja tradicije i vjernika koji ga poštuju i vole. Nakon niza takvih natpisa, Gisoti je u internom razgovoru sa papom saznao da je razlog takvom potezu bio jednostavan.

“Sveti otac mi je rekao da je motiv veoma jednostavan: higijena. On je želio da izbjegne rizik od širenja zaraze među ljudima, nije to uradio zbog sebe”, naveo je Gisoti.

Tradicija ljubljenja biskupa ili pape u prsten traje vjekovima, sve u ime poštovanja i poslušnosti.

Gisoti je dodao kako je primijetio da papa Franja više voli da ljubljenje prstena protekne u malim grupama, pošto je širenje bakterija tako ograničeno, baš kao što je učinio i tokom spornog događaja.

“Svima je poznato da on osjeća veliku radost tokom susreta, kao i da rado uzvraća na zagrljaje ljudi”, rekao je Gisoti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zvizdan
Gost
Zvizdan

Pamotno

PRCKO
Gost
PRCKO

RIJETKO PAMETAN I SAVREMEN ČOVJEK. ZA RAZLIKU OD TAMO NEKIH. DA IH NE IMENTUJEM.

Lucije
Gost
Lucije

Ma nema veze sa higijenom, dozvoljava lijevu ruku a ne desnu, kakve to veze sa higijeni ima. Kako god hoće

Gvido
Gost
Gvido

Svi ste vi jedna mafija

Jovanka
Gost
Jovanka

Booooriiiing

Send this to a friend