Evropa

Papa roditeljima homoseksualne djece: Molite se, tražite psihijatrijsku pomoć

Papa Franjo

Papa Franjo poručio je, tokom povratka iz Irske u Italiju, da bi roditelji homoseksualne djece trebalo da se mole i možda za djecu potraže psihijatrijsku pomoć, objavila je danas agencija dpa.

“U kojoj se godini problem javlja? To je bitno. Jedna je stvar kada se pojavi kod djece, kada postoji mnogo stvari koje možete učiniti sa psihijatrijom ili … vidjeti kakve su stvari”, rekao je papa novinarima u avionu.

Druga je stvar kada se homoseksualizam manifestuje “nakon 20 godina”, dodao je.

Novinar je upitao papu šta bi trebalo da učini otac homoseksualnog djeteta, na što je Franjo odgovorio: “Rekao bih da je prva stvar molitva. Ne osuđujte, već razgovarajte, shvatite i dajte sinu ili ćerki prostora”.

Nereagovanje na taj problem bilo bi loše roditeljstvo, rekao je papa.

“Ignorisanje sina ili ćerke sa homoseksualnim sklonostima pokazuje manjak očinstva ili majčinstva”, kazao je, dodajući da roditelji ne smiju “otjerati” svoju djecu.

Italijanske gej i lezbijske grupe kritikvale su papine komentare.

“Pričanje o psihijatriji dovodi katoličke roditelje do vjerovanja kako je psihijatrijom moguće izliječiti homoseksualnost”, rekao je Fabricio Maraco iz grupe za podršku “Gay Hotline”, prenosi ANSA.

“Homoseksualnost nije bolest, već prirodna varijanta ljudskog ponašanja i kao takva trebalo bi da bude prihvaćena i poštovana”, dodao je Maraco.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
E he hej
Gost
E he hej

Svudje su prodrli i izlobirali jednoga dana ce i u crkvu to im je najteza ali i najbitnija misija.

Lazalazarevic
Gost
Lazalazarevic

A sta da rade roditelji djece koju su svestenici iz tvoje crkve silovali?

Kao da psihijatri nisu na sve nacine pokusavali da “izlijece” homoseksualnost. Tokom proslog vijeka zabiljezeni su ogromni napori psihijatara i psihologa da okrenu homoseksualca u heteroseksualca pritom koristeci i elektrosokove i sve je bilo uzalud jer je seks. orijentacija stvar genetike

Leleku
Gost
Leleku

I sta kazu? Kad provalis da si gey?

Leleku
Gost
Leleku

To po vama… lijepo ste postavili hipotezu, ali nema tu bas puno dokaza. Kad vi ustvari skontate da ste gey?

Send this to a friend