Evropa

Peskov: Nema naznaka da Sjedinjene Države žele bolje odnose s Rusijom

Moskva

Portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov izjavio je danas da iz Sjedinjenih Država nema naznaka da žele popravljanje odnosa s Rusijom.

On je kratko s “ne odgovorio na pitanje da li je bilo signala iz američke administracije koji pokazuju želju za kompromisom ili izbjegavanje druge faze sankcija zbog afere Skripalj”, prenio je Tass.

Vašington post je ranije prenio da je američki državni sekretar Majk Pomeo tražio sastanak s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim kako bi razmotrili ključna pitanja u odnosima Moskve i SAD.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je danas da se radi na sastanku Pompea i Lavrova tokom zasijedanja Generalne skupštine UN u Njujorku sljedećeg meseca, ali da se nisu dogovorili o vremenu i programu sastanka.

SAD su ove nedjelje uvele nove sankcije Rusiji zbog navodne umiješanosti u trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja u Engleskoj.

Za tri mjeseca bi mogle uslijediti znatno oštrije sankcije kojim bi se snizio nivo bilateralnih odnosa ili oni potpuno suspendovali. SAD, prema pisanju Vašington posta, žele da postignu razumijevanje s Rusijom prije nove faze sankcija.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend