Evropa

Počela analiza crne kutije, vade se djelovi aviona iz mora

Foto: Tanjug/ AP

Ruski ministar za saobraćaj Maksim Sokolov rekao je da su istražitelji počeli analizu jednog od snimaka iz aviona koji se srušio u Crno more, dodajući da je i dalje “prerano da se govori” o uzroku nesreće. Za to vrijeme, vojska iz mora vadi djelove srušenog aviona.

Avion sa 92 putnika i člana posade srušio se u nedjelju u Crno more neposredno pošto je poletio sa aerodroma u Sočiju.

Spasilački radnici pronašli su rano jutros crnu kutiju nedaleko od obale Crnog mora na dubini od 17 metara. Pronađena “crna kutija” prebačena je u centralni istraživački centar ruskih vazduhoplovnih snaga u Lubertsiju, u blizini Moskve.

Foto: Tanjug/ AP

Sokolov je rekao ruskim novinskim agencijama da istražitelji koji dešifruju jedan od snimaka na letu još nemaju informaciju koja bi ukazala na samo jednu teoriju o uzroku. On je, međutim, ponovio da ruske vlasti nemaju podatke zbog kojih bi se vjerovalo da je u pitanju teroristički napad.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su u Crnom moru pronađena još tri fragmenta srušenog aviona Tu-154.

Foto: Reuters

“Podmornice za istraživanja mora na velikim dubinama i spasilački brod ‘Epron’ Crnomorske flote pronašli su još tri fragmenta aviona, uključujući motor, djelove stajnog trapa i delove okvira letjelice na razdaljini od između 1.600 do 4.500 metara“, saopštilo je Ministarstvo.

Isti izvor navodi da su u toku pokušaji izvlačenja fragmenata sa dna mora.

Spasilačke operacije u zoni nesreće odvijaju se bez prestanka, a na terenu je oko 100 ronilaaca i 14 podmornica tipova.

Send this to a friend