Evropa

Policajac u Rusiji brutalno ubio 19 žena

Foto: YouTube screenshot

Evgenij Čuplinski (52) iz Rusije osuđen je za ubistvo 19 žena i sakaćenje njihovih tijela. Evgenij, koji je bivši policajac, zločine je činio godinama, a kolegama je zavarao trag tako što je djelove tijela osakaćenih žena ostavljao u raznim djelovima Novosibirska.

Evgenijeve žrtve imale su između 18 i 30 godina. Dok je njegova supruga Vera, koja je u Rusiji uspješan stomatolog, čekala muža da dođe kući, Evgenij je svoje žrtve odvodio na zabačena mjesta i u šumu. Nerijetko je prije ubistva imao sa žrtvom seksualan odnos, a potom bi ih ubio na najbrutalniji način. Svoje žrtve je davio, noževima im rezao dojke, šake i noge, a potom bi djelove tijela ostavljao pored puta ili u kantama za smeće, piše Miror.

Zločine je činio od 1998. do 2005. godine, a policiji je dugo trebalo da mu uđu u trag. Tokom suđenja Čuplinski je rekao da je “ubijao prostitutke kako bi očistio društvo od šljama”.

Njegovo hapšenje šokiralo je cijelu Rusiju. Evgenije je prvo ubistvo počinio dok je još bio u službi. Potom je napustio policiju i zaposlio se u građevinskoj industriji, a vozio je i taksi. Njegove komšije i prijatelji kažu da ne mogu da vjeruju da je počinio svirepe zločine.

Kazna za ubicu trebalo bi da bude izrečena ovog mjeseca, a tužilac je tražio doživotnu kaznu zatvora.

Tokom istrage više od 5.000 muškaraca moralo je da da svoju krv na analizu kako bi sa sebe skinuli sumnju da su serijske ubice, a ruska policija ispitala je više od 8.000 svjedoka.

Send this to a friend