Evropa

Policajac vozačima koji su u Njemačkoj snimali poginule: Sram vas bilo!

Vozač kamiona poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak u Njemačkoj. Kamiondžija se na autoputu A6 između Rotha i Nürnberga iz još neutvrđenih razloga udario u kamion ispred sebe i na mjestu poginuo.

Stvorila se kolona duga nekoliko kilometara u kojoj je policajac Stefan Pfeiffer primijetio nekoliko vozača kako stoje i snimaju nesreću.

Slikanje nesreće

Njemačka. Za sve one koji snimaju i slikaju nesreće policajac ih odvodi do mrtve osobe da je slikaju iz bliza kada već imaju želju za to.Pored toga, plačaju i kaznu od 128€.

Gepostet von BHTruck am Dienstag, 21. Mai 2019

“Odakle dolazite? iz Mađarske, Poljske?” pitao je Pfeiffer jednog vozača.

“Iz Češke”, odgovorio mu je vozač.

“Želite vidjeti mrtve ljude i fotografirati ih? Dođite. Tamo leži. Želite ga vidjeti?” pitao je Pfeiffer vozača i poveo ga prema poginulom šoferu kamiona.

Vozač mu je zatim rekao da ne želi vidjeti mrtvog vozača.

“Zašto onda slikate? Ako želite, možete ga pozdraviti. Sada morate platiti 128 eura jer ste fotografirali mjesto nesreće. Sram vas bilo”, rekao je Pfeiffer vozaču i zatražio ga dokumente. Zatim je na isti način kaznio i drugog vozača.

Ista scena nakon dva dana

No isto se ponovilo u četvrtak. Između Weiterstadta i Langen-Mörfeldena 19-godišnjak je preicao i udario u dva vozila koja su stajala na kraju kolone.

Automobil koji je vozio mladić se zapalio i izgorio. Šestero ljudi završilo je u bolnici.

“Kako biste se vi osjećali da sjedite povrjeđeni u automobilu i da vas neko snima? Želiš li porodici osobe koja je skoro izgorjela u vozilu reći što se dogodilo s vozačem? Ne, to niko ne želi. Želi li njegova porodica saznati s društvenih mreža što mu se dogodilo? Ne, ne želi”, rekao je policajac jednom vozaču.

“Želiš fotografisati? Želiš i tu unutra sjedjeti? Želiš li to? Treba li tvoj šef tu fotografiju da bi ti povjerovao? Treba li tvoja porodica tu fotografiju da bi ti vjerovala da si zapeo u gužvi?” bio je bijesan policajac, a vozač se rasplakao.

“Biće snimljeno dosta službenih fotografija, ne morate vi snimati privatne”, rekao je policajac drugom vozaču.

Osim snimanja nesreće, vozači nisu napravili dovoljno širok prolaz za vozila hitnih službi pa je kasnilo spašavanje unesrećenih, piše njemački Hessenschau.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
SefketBudimo realniKRIZALOLCINA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Свака част. У 21. вијеку треба људе учити да не буду животиње.

Sefket
Gost
Sefket

U 21 vijek smo a nista nijesmo naucili od zivotinja.Covjek nije zivotinja no zlo i naopako.

KRIZA
Gost
KRIZA

Gospoda policajci .Isti kao u nasoj Crnoj Gori.Imace Evropa dosta da nauči od nas kada se priključimo EU.

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Svaka čast za doticnoga policiota!
Naši bi urlali i gestikulisali kao neandertalci.

Send this to a friend