Evropa

Policija u Njemačkoj pretresla radikalne ekstremiste, sumnja se da su planirali napade

ilustracija

Policija je danas u nekoliko njemačkih saveznih država izvršila pretrese uperene protiv radikalno desničarske grupe “Aryan Circle Germany” (Arijevski krug Njemačka).

“Dvanaesterica osumnjičenih su se u junu prošle godine udružili u organizaciju ‘Aryan Circle Germany’ s ciljem pripremanja i napada na strance”, saopštilo je državno tužilaštvo u Flensburgu.

Prema istim informacijama, osumnjičeni za sada nisu definisali konkretne ciljeve napada, prenosi Hina.

Prilikom pretresa je zaplijenjena veća količina propagandnog materijala i digitalnih dokaza o osnivanju ekstremističke grupe.

Neki od osumnjičenih su ranije bili kažnjavani zbog kršenja zakona o posjedovanju oružja i zbog krivičnih djela s radikalno desnom pozadinom.

“Aryan Circle Germany” je osnovana po uzoru na “Aryan Circle”(Arijevski krug), koji je sredinom osamdesetih osnovan u zatvorima s ciljem propagiranja nadmoćnosti bijele rase.

Vlada Njemačke je, nakon napada na sinagogu u Haleu prošle jeseni i pokolja s radikalno desničarskom pozadinom u februaru u Hanaujeu, najavila oštriji odnos prema ekstremno desničarskoj sceni.

2

avatar
1000
2
0
0
 
1
🚔🚔🚔🚔
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
🚔🚔🚔🚔
Gost
🚔🚔🚔🚔

Kako moze nakon Drugog svjetskog rata biti osnovano tako neko udruzenje UZ pomoc SPD-a? Tajne sluzbe Stasi ili ruskoga gru-a mnogo ima te bande nacisticke

🚔🚔🚔🚔
Gost
🚔🚔🚔🚔

MUSLIMANI IZ IRANA KOJI ZIVE U NJEMACKOJ INACE ARIJEVA JE OBLAST U IRANU KO NE VJERUJE NEKA PROVJERI

Send this to a friend