Evropa

Porošenko i Zelenski podvrgnuti testovima na alkohol i droge

Predsjednički kandidati u drugom krugu izbora u Ukrajini Petro Porošenko i Volodimir Zelenski, podvrgnuti su testovima na alkohol i droge i to se uživo prenosilo na društvenim mrežama.

Porošenko i njegov protivnik, koji nije vodio klasičnu predizbornu kampanju i njegov program ostaje za sada nejasan, treba da održe duel prije drugog kruga zakazanog za 21. april.

Zelenski, humorista i glumac, postavio je uslove za taj duel. Zatražio je da to bude na najvećem stadionu u zemlji i da prije toga kandidati budu podvrgnuti testovima “kako bi se narodu dokazalo da nisu alkholičari ili narkomani”.

Porošenko je jutros posjetio ambulatu stadiona Olimpijski gdje je dao uzorak krvi. Cijela procedura je direktno emitovana na njegovoj stranici Fejsbuka. Ljekari su naveli da je dao i izorak urina i kose, a to sve će biti upućeno na analize u četiri državne i privatne klinike.

“Odsustvo zavisnosti od alkohola i droge kod kandidata i budućeg predsjednika predstavlja pitanje nacionalne bezbjednosti”, rekao je Porošenko.

Prema prvim i još nepotpunim rezultatima, u krvi Porošenka nisu pronađeni ni alkohol ni droga. Zelenski, koji je odbio da zajedno s Porošenkom prođe testove, opredijelio se za privatnu kliniku u Kijevu, koju drži njegov pristalica.

Glumac je poslije uzetog uzorka krvi rekao da će konačne rezultate dobiti za tri dana i da će ih odmah objaviti.

Zelenski, koji nema nikakvo političko iskustvo, osvojio je više od 30 odsto glasova u prvom krugu predsjedničkih izbora, daleko ispred Porošenka koji je dobio oko 16 odsto glasova.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Crna GoraSplamćeloZabjel
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crna Gora
Gost
Crna Gora

Nema šanse taj komičar

SplamćeloZabjel
Gost
SplamćeloZabjel

Ko zna kako bi ovi naši prošli?

Send this to a friend